E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDraghi'nin faiz indirimi mücadelesi---

Draghi'nin faiz indirimi mücadelesi

Draghi'nin faiz indirimi mücadelesi
08 Kasım 2013 - 09:17 borsagundem.com

AMB Başkanı Draghi, faiz indirimi için Weidmann ve 2 diğer üye ile mücadele etti

Euro Bölgesi'ndeki 4 merkez bankası yetkilisine göre, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, faiz indirimi için Bundesbank Başkanı Jens Weidmann ve en azından başka 2 Yönetim Konseyi üyesinin muhalefetine karşı mücadele etti.

Adını vermek istemeyen 2 yetkili, Weidmann ve Bundesbank ile geleneksek olarak aynı duruşa sahip diğer ülkelerin merkez bankası üyelerinin, karar vermeden önce daha fazla verinin olacağı Aralık'a kadar beklenmesini istediğini söyledi. Kaynaklardan biri, başekonomist Peter Praet'in faiz indirimini önderdiğini ve Fransa Merkez Bankası Başkanı Christian Noyer'in de aralarında olduğu üyelerin çoğunun desteğini kazandığını anlattı. Yetkililerden ikisi, Yönetim Kurulu üyesi Joerg Asmussen'in, faiz indirim hamlesine karşı çıktığını söyledi.

Frankfurt'taki AMB, enflasyonun 4 yılın en düşük seviyesine yavaşlayarak, fiyat istikrarı hedefini tehdit etmesinin ardından politika faizini yüzde 0.25'e indirdi. Faiz indirim kararı, Bloomberg anketine katılan 70 ekonomistin yalnızca 3'ü tarafından tahmin edilmişti. Kararın ardından euro, dolar karşısında neredeyse 2 yılın en sert düşüşünü kaydetti.

İki merkez bankası yetkilisi, muhalif azınlığın AMB Yönetim Konseyi'nin yaklaşık 4'te 1'ini oluşturduğunu söylerken, bir yetkili, o kesimin, faiz indiriminin daha büyük likidite tedbirlerini de kapsayan paketle birlikte değerlendirilmesi için Aralık'ın beklenmesinden yana olduğunu aktardı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)