E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDraghi'den önemli açıklamalar---

Draghi'den önemli açıklamalar

Draghi'den önemli açıklamalar
03 Kasım 2015 - 23:25 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi ECB'nin harekete geçmeye hazır olduğunu ve Aralık ayında politikayı gözden geçireceklerini kaydetti

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi Frankfurt'ta düzenlenen bir etkinlikte değerlendirmelerde bulundu. Parasal genişlemenin sorunsuzca ilerlediğini kaydededen Draghi merkez bankası yetkililerinin ekonominin yeterince desteklenip desteklenmediğini görmek için politika duruşunu yeniden gözden geçireceklerini belirtti. 

Draghi, daha önce 22 Ekim'deki basın toplantısında da işaret ettiği gibi "Parasal genişlemenin derecesi Aralık ayında yeniden gözden geçirilecek" ifadesini kullandı. Başkan Yönetim Konseyi'nin gerektiğinde mümkün olan tüm enstrümanları kullanmak konusunda 'istekli' olduğunu belirtti. 

Draghi, iç talebin dirençli kalmasına rağmen gelişmekte olan ülkelerdeki büyüme endişeleri ve diğer dışsal faktörlerin büyüme ve enflasyon görünümünde aşağı yönlü risk oluşturduğuna da vurgu yaptı.  

Draghi konuşmasında ayrıca hükümetlerin de büyümeyi desteklemek için reformlar yapması gerektiğine dikkat çekerek "ECB olarak fiyat istikrarını sağlamakla yükümlüyüz ancak ekonomilerin daha iyi işlemesini sağlamak ise hükümetlerin görevi" dedi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)