E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDraghi'den kapsamlı strateji çağrısı---

Draghi'den kapsamlı strateji çağrısı

Draghi'den kapsamlı strateji çağrısı
27 Kasım 2014 - 13:31 borsagundem.com

Draghi euro bölgesi ekonomisini ayağa kaldıracak kapsamlı strateji oluşturulması çağrısında bulundu

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, euro bölgesi ekonomisinin ayağa kaldırılması için reformları da içeren kapsamlı bir strateji oluşturulması gerektiğini ifade ederek, ekonominin desteklenmesinin sadece para politikasıyla yürütülemeyeceğini söyledi.              

Draghi'nin Finlandiya parlamentosuna yönelik konuşmasının ülke merkez bankası tarafından yayımlanan özetinde Draghi'nin, "Şu an ne mali politikalar ne de yapısal reformlar konusunda kesinlikle rehavete düşülecek bir zaman değil" ifadeleri yer aldı.
              
Draghi ayrıca, "İşin zor tarafının sadece para politikası tarafından üstlenilemeyeceği son derece açık olmalı. Uygulanacak politikalar alanındaki tüm aktörler, ulusal ve Avrupa seviyesinde, üzerine düşeni yapmalı" dedi.
              
"Bunlar euro bölgesi ekonomisini tekrar düzlüğe çıkaracak kapsamlı bir stratejide yer almalı" diyen Draghi, ECB yönetim kurulunun düşük enflasyon ile mücadele için ek adımlar atabileceğine dair taahhüdünü de tekrar etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)