E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDraghi: Volatilite belirsizlik yaratıyor---

Draghi: Volatilite belirsizlik yaratıyor

Draghi: Volatilite belirsizlik yaratıyor
25 Ocak 2018 - 16:48 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi faiz kararı sonrası açıklamasında Euro Bölgesi'nde güçlü büyümenin sürdüğünü, euro'daki dalgalanmanın ise belirsizlik yarattığını dile getirdi

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi faiz kararı sonrası açıklama yapıyor. Draghi, faiz oranlarının uzu süre boyunca mevcut seviyelerde kalmasını beklediklerini belirterek "net varlık alım programımızının aylık hacminin 30 milyar euro olarak eylül sonuna kadar ya da gerekirse daha uzun süre devam etmesini öngörüyoruz" ifadesini kullandı.

Draghi ekonomik büyüme ivmesinin sağlam ve geniş çaplı olduğunu söyledi.

Büyüme görünümüne yönelik risklerin büyük ölçüde dengelendiğini belirten Başkan çekirdek enflasyonun orta vadede kademeli olarak yükseleceğini öngördü.

Draghi Euro'daki volatilitenin belirsizlik yarattığını ifade etti. Draghi şu ifadeleri kullandı, "Döviz kurlarındaki mevcut volatilite belirsizlik kaynağı olarak karşımıza çıkmakta, etkileri anlamında yakından izlenmeli."

Draghi küresel faktörlere ve Döviz piyasalarına bağlı olarak aşağı yönlü risklerin devam ettiğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)