E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDraghi sonrası Euro dolar karşısında değer kazandı---

Draghi sonrası Euro dolar karşısında değer kazandı

Draghi sonrası Euro dolar karşısında değer kazandı
27 Mart 2019 - 17:14 borsagundem.com

Euro/dolar paritesi, AMB Başkanı Draghi'nin ekonomiye güven duyduğunu işaret etmesinin ardından yükseldi

Euro, Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi'nin bugün yaptığı konuşmada bölge ekonomisinin er ya da geç ivme kazanacağına ilişkin güvenini dile getirmesinin ardından yükselirken, güvenli liman niteliğindeki para birimleri olan İsviçre frangı ve yen, küresel tahvillerdeki ralli ve hisse senetlerindeki düşüşle değer kazandı.

Yeni Zelanda doları, politika yapıcıların bir sonraki faiz hareketinin muhtemelen aşağı yönlü olabileceğini kaydetmelerinin ardından sert düştü. Türk Lirası iki günlük yükselişini durdururken, gecelik swap faizinin yüzde 700'e çıktı ve TL, gelişen piyasa paralarındaki düşüşlere öncülük etti.

Küresel ekonominin gücüne ilişkin endişeler Avrupa ve ABD tahvillerine alım getirdi. Sterlin, nakit piyasada kaldıraçlı hesaplardan gelen iki yönlü akış ortamında kayıplarını geri aldı.

Euro Londra piyasası açılışında, Draghi'nin konuşması öncesi baskı altında kaldı, ancak ardından Draghi'nin konuşmasında dengeli bir ton kullanması sonrası toparlandı. Japon yeni, güvenli liman alımlarının etkisi ile, G-10 paralarındaki yükselişe öncülük etti. Euro/İsviçre frangı paritesi düşüşünü Temmuz 2017'den bu yana en düşük seviye olan 1.1173 seviyesine kadar sürdürdü Parite böylelikle düşüşünü yedinci güne taşıyarak, Ocak 2018'den bu yana en uzun kayıp serisini gerçekleştirdi.

Draghi: Faizi enflasyon görünümüne göre ayarlayacağız

 Euro/Dolar paritesi yüzde 0.1 yükselerek 1.1278 seviyesine çıktı ve gün boyu 1.1247-1.1286 aralığında kaldı.

Euronun rallileri 1.1315'deki 21 günlük hareketli ortala seviyesi ile sınırlanmaya devam ediyor.

Draghi, bugünkü konuşmasında, ekonomiye yönelik risklerin aşağı eğilim gösterdiğini ve yetkililerin, para politikasına zarar verdiği anlaşılırsa, negatif faizin yan etkilerini gidermeye hazır olduğunu kaydetti.

ABD para biriminin G-10 ülkelerinin paraları karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi kazançlarını geri vermeden önce yüzde 0.3 kadar yükseldi. ABD'nin 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi 7 baz puan düşüşle yüzde 2.35 seviyesine kadar indi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)