E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDraghi riskleri işaret etti---

Draghi riskleri işaret etti

Draghi riskleri işaret etti
02 Mart 2016 - 08:14 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, gelecek hafta yapılacak AMB Yönetim Konseyi toplantısı öncesinde artan risklere işaret etti

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, ağırlaşan ekonomik riskler ve beklenenden daha zayıf enflasyon ortamında parasal teşvikleri gözden  geçireceklerini ve Euro Bölgesi’nde fiyatları yukarı çekmek için gerekli tüm araçları kullanmaya hazır olduklarını tekrarladı. AMB'nin 10 Mart tarihinde açıklanacak faiz kararı öncesi, Avrupa  Parlamentosu'na 1 Mart tarihli bir mektup gönderen Draghi, bankanın 1.5 trilyon euro seviyesindeki teşvik programını gözden geçireceklerini ve  muhtemelen yeniden değerlendireceklerini belirtti.
Draghi mektubunda, bu gözden geçirmenin, gelişmekte olan ekonomilerdeki  büyümeye dair yüksek belirsizlik ile finans ve emtia piyasalarındaki  dalgalanma ve jeopolitik risklerin oluşturduğu aşağı yönlü risklere karşı yapılacağını vurguladı. Draghi, "Bu ortamda, Euro Bölgesi enflasyon dinamikleri beklenenden daha zayıf olmaya devam ediyor" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)