E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDraghi geleneksel tahvil yatırımcılarını uzaklaştıracak---

Draghi geleneksel tahvil yatırımcılarını uzaklaştıracak

Draghi geleneksel tahvil yatırımcılarını uzaklaştıracak
14 Mayıs 2016 - 19:18 borsagundem.com

Şirket hazinecileri, AMB Başkanı Draghi’nin şirket tahvillerinde alım yapma planına karşı çıkıyor

Mario Draghi'nin şirket tahvilleri alacağı yönündeki taahhüdünün borçlanma maliyetlerini rekor düşük seviyelere çekmesine karşın bazı hazineciler, bu hamlenin en nihayetinde zarar verici olabileceğine ilişkin uyarıları seslendirmeye başladı.

Avrupa Merkez Bankası (AMB), zayıf büyüme ve enflasyon ile mücadele edebilmek amacıyla yatırım yapılabilir seviyedeki şirket tahvillerinde gelecek aydan itibaren alım yapmaya başlayacak. Bank of America Merrill Lynch'e göre AMB'nin alışveriş listesine kurumsal tahvilleri eklemesi, ortalama hazine tahvil faizlerinin geçtiğimiz yıl tüm zamanların en düşük seviyesine yaklaşmasında etkili oldu.

Sorun şu ki, bazı hazinecilere göre, AMB'nin bu hamlesi geleneksel yatırımcıları uzaklaştırabilir ve bunun sonucunda birincil piyasa fonlamasında ve ikincil piyasa alım satımlarında geleneksel yatırımcılara güvenmeyi zorlaştırabilir. Avrupa Şirket Hazinecileri Birliği'nden Jean-Marc Servat'a göre bazı şirketler AMB'nin tahvil ihraçlarını domine edeceğine ilişkin endidşelerini dile getiriyor.

Bölgenin en büyük borçlanıcılarından biri olan BMW AG'nin grup hazinecisi Norbert Mayer, “Kısa vadede sonuç daha iyi finansal koşullar olacaktır. Orta ve uzun vadede ise ikincil piyasada daha fazla volatilite ki bu fiyatlama avantajlarını sınırlar” dedi.

Bir AMB yetkilisi konu hakkındaki endişelere ilişkin yorum yapmayı reddetti. BLOOMBERGHT

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)