E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarDraghi faizi uzun süre değiştirmeyecek---

Draghi faizi uzun süre değiştirmeyecek

Draghi faizi uzun süre değiştirmeyecek
04 Temmuz 2013 - 15:55 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi, düşük faizin uzun süre devam edeceğini söyledi

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi, bugünkü para politikası toplantısının ardından yaptığı açıklamada, genişlemeci para politikasının devam ettirileceğini söyledi.
Draghi, gelmekte olan enformasyonun önceki değerlendirmeyi teyit ettiğini ve mevcut fiyat baskılarının orta vadede "kontrol altında" kalmaya devam edeceğini söyledi.
Başkan Draghi, Euro Bölgesi için enflasyon bekleyişlerinin güçlü bir şekilde çıpalanmaya devam ettiğini ve anket verilerine dayanan son güven göstergelerinin düşük seviyelerden bazı ilave iyileşmenin olduğunu gösterdiğini sözlerine ekledi.
AMB Başkanı Mario Draghi, piyasa borçlanma maliyetlerini düşük tutma ve Euro Bölgesi ekonomisine yardımcı olmayı amaçlayan konuşmasında, AMB'nin faizleri "uzun bir süre" düşük seviyede tutmayı beklediğini söyledi.
Draghi, bugün politika faizinin değiştirilmeyerek yüzde 0.5'te bırakıldığı toplantının ardından yaptığı konuşmada, yatırımcıların uzun vadeli tahvil faizlerini yükseltmeleri ve bunun ekonomiye tehdit oluşturması nedeniyle, merkez bankasının para politikası görünümünü ayrıntılı bir şekilde anlattı.
Draghi, Frankfurt'ta yaptığı basın toplantısında, "Yönetim Konseyi'nin, AMB'nin temel faizleri mevcut ya da daha düşük seviyelerde uzun bir süre tutmayı bekliyor," dedi ve "Euro Bölgesi için riskler aşağı yönlü kalmaya devam ediyor. Para politikası duruşumuz gerekli olduğu sürece genişlemeci kalmaya devam edecek" değerlendirmesinde bulundu.
Portekiz'in 10 yıl vadeli tahvillerinin faizinin dün Kasım ayından bu yana ilk kez yüzde 8 seviyesini aşması ve Fed'in parasal teşvikleri daraltabileceğinin sinyalini vermesi ile birlikte, Draghi, yatırımcıları, AMB'nin, ekonomik toparlanma sağğlanana kadar, gevşek politikasını sona erdirme konusunda planları olmadığına ikna etmeye çalışıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Borsacı04 Temmuz 2013 16:09

    ECB Negatif faize teknik olarak hazırlarmış. Önemli olan bence bu. Eğer teknolojik olarak negatif faize hazır olmayan kurumlar varsa hazırlık yapmak zorunda. Bizde negatif faize izin verilmez, gerekirse maaşlara, vergilere v.s. zam yapılır enflasyonu %5 den aşağıya düşürmezler.

  • mrt04 Temmuz 2013 16:07

    Fed başkanı ağzımıza mıçtı sen bari toparla biraz :)