E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDraghi ekonomistleri şaşırtabilir---

Draghi ekonomistleri şaşırtabilir

Draghi ekonomistleri şaşırtabilir
17 Şubat 2014 - 14:02 borsagundem.com

Euro Bölgesi'nin büyümesi ivme kazanırken, ekonomistler Draghi'nin bir sonraki hamlesinde ne yapacağı konusunda bölündüler

Euro Bölgesi toparlanmasının güç göstermesiyle, Mario Draghi'nin gelecek ay düşük enflasyona karşı harekete geçeceği sinyalleri ekonomistleri böldü.

Bloomberg'in Aylık Anketi'ne katılan 38 ekonomistin 19'u Avrupa Merkez Bankası Başkanı'nın parasal politikayı Mart ayındaki aylık faiz toplantısında gevşeteceğini söylerken, diğer 19'u da aynı bırakacağını tahmin ediyor. 14 Şubat'ta yayımlanan veriye göre, Euro Bölgesi enflasyonu Ocak'ta 4 senenin en düşüğünü kaydederken, Euro Bölgesi ekonomisi geçen senenin sonunda beklentilerden hızlı büyüdü.

Draghi ekonomik aktiviteyi tehdit eden sönük fiyat baskıları sorununa karşı bölgesel canlanmayı desteklemeye çalışıyor. Yine de, ekonominin "karışık çerçevesini" ve harekete geçmeden önce "daha fazla bilgiye olan ihtiyacını" öne sürerek, 6 Şubat'ta faizi rekor düşük seviyede tuttu.

"Avrupa Merkez Bankası muhtemelen elleri üstünde oturmaktan memnun," diyen Hague'daki Nibc Bank NV'nin ekonomisti Duncan de Vries, "Enflasyon oranı kesinlikle düşük ve oranın önümüzdeki aylarda değişmesi beklenmiyor ama politika yapıcılarının, biraz iyileşme gösteren ekonomik büyüme ivmesinin arkaplanına karşı kısa vadeli enflasyon gelişmelerinin üstünde durmaları bekleniyor," diye görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)