E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış Piyasalar'Draghi buz üstünde yürüyor'---

'Draghi buz üstünde yürüyor'

'Draghi buz üstünde yürüyor'
04 Temmuz 2013 - 10:48 borsagundem.com

Portekiz'deki siyasi krizin ülkenin tahvil faizlerini yükseltmesi gözleri yeniden AMB Başkanı Draghi'ye çevirdi

Avrupa Merkez Bankası (AMB) bugün faiz kararlarını açıklayacak.
Portekiz'deki siyasi krizin ülkenin tahvil faizlerini yüzde 8'in üzerine çıkarmasının ardından yatırımcılar AMB'den gelecek kararlara ve AMB Başkanı Mario Draghi'nin karar sonrası yapacağı açıklamalara odaklandı.
Draghi, geçtiğimiz yıl İspanya'nın borçlanma maliyetlerinin fırlamasının ardından Euro Bölgesi'nin çökmesini önlemek için "gereken her şeyi yapmaya hazır" olduklarını söylemişti.
CNBC'ye konuşan yatırım stratejisti Davi Rodriguez, Portekiz'deki krizin gölgesinde kararlar alması gereken Draghi'nin "ince buz üzerinde yürüdüğü" yorumunu yaptı.
Rodriguez, "Draghi daha fazla parasal gevşemeye ya da en azından negatif faiz olasılığına işaret etmediği takdirde Avrupa piyasaları darbe alabilir" dedi.
AMB bugün TSİ 14.45'te faiz kararlarını açıklayacak. Draghi ise TSİ 15.30'da bir basın toplantısı düzenleyecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Borsacı04 Temmuz 2013 12:58

    Bütün dünya negatif faize alışmalı. Henüz kafalar basmıyor. Ama işin aslı anlaşılınca akın akın borsalara hücum olur. Altının gideceği maksimum yer belli, o noktadan sonra altın da kurtaramaz cebinde parası olanı.