E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDraghi borsalara gaz verdi---

Draghi borsalara gaz verdi

Draghi borsalara gaz verdi
25 Ekim 2013 - 07:36 borsagundem.com

Yatırımcıların Avrupa'da toparlanma sinyalleri görerek bölgeye para akıtmasıyla Avrupa borsaları 19 ayın en büyük rallisini yapıyor

Avrupa borsalarında görülen 19 ayın en büyük rallisi hiçbir hisseyi geride bırakmıyor. Yatırımcıların bölgeye 2002'den bu yana en hızlı düzeyde sermaye girişi yapmasıyla hisse senedi fiyatları Frankfurt'tan Atina'ya, Euro Bölgesi'nin her köşesinde yükseliyor.

Euro Stoxx 50 Endeksi 24 Haziran'da 2013'ün en düşük seviyesini kaydetmesinin ardından yüzde 21 tırmandı. Bölgenin finansal sisteminin iyileşmesi ve en uzun süreli resesyonunun sonlanmasıyla bankalar, otomobil üreticileri ve telefon şirketleri, kazançların artacağı beklentisiyle kazançlara öncülük ediyor.

Dünyanın geri kalanına kıyasla daha düşük değerlemelere, gelişmekte olan ekonomilere kıyasla ise daha fazla getiriye sahip olmalarından ötürü daha cazip hâle gelen Avrupa hisselerine 15 haftadır, yatırım fonlarından sermaye girişi oluyor. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin, imalattan, İspanya'nın GSYH'sine bölgenin toparlanma içerisinde olmasına rağmen euroyu korumaya devam edecekleri söylemini sürdürmesi piyasaları destekliyor.

"Draghi'nin ayağa kalkarak söylediği şey, bir politikacının Avrupa'nın harekete geçmeye hazır olduğuna işaret eden ilk açıklamaydı" diyerek durumu açıklayan Londra'daki F&C Asset Management'ın portföy yöneticilerinden David Moss, ekonominin sıkıntı olmayı sonlandırdığını söyledi. Moss, altta yatan düşüncelerin çok iyi olmadığını, ancak daha iyi olmaya başladığını belirtti.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)