E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDraghi: Başarı ilan etmek için erken---

Draghi: Başarı ilan etmek için erken

Draghi: Başarı ilan etmek için erken
10 Mayıs 2017 - 14:32 borsagundem.com

ECB'nin para politikası tedbirlerini sürdürmesi gerektiğini ifade eden Mario Draghi, aşağı yönlü risklerin azaldığını ancak başarı ilan etmek için erken olduğunu söyledi.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, Banka'nın para politikasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

"Para politikası tedbirlerinin her zaman yan etkisi olur" diyen Draghi buna rağmen alınan tedbirlerin faydalarının net bir şekilde potansiyel yan etkilerinin üzerinde olduğunu ifade etti. Draghi, "ECB uzmanlarının projeksiyonları para politikası tedbirlerimizin tam olarak uygulamaya geçirilmeli şartına bağlı" diye konuştu.

Aşağı yönlü risklerin daha da azaldığını bildiren Draghi, "Ancak başarı ilan etmek için çok erken. Çekirdek enflasyon bastırılmış olmaya devam ediyor ve şu ana kadar ikna edici bir yukarı trend göstermedi. Cari gevşek para politikasını devam ettirmeye hala ihtiyaç var" dedi.

Draghi sözlerini şöyle sürdürdü: "Uygulanan tedbirlerin çeşitli etkilerini dikkatle takip ediyoruz. Euro Bölgesi'nde varlık değerlemelerini aşırı gerildiği kanıtları var. Çekirdek enflasyon baskısı oluşması ve orta vadede manşet enflasyonun desteklenmesi için cari gevşek para politikasını devam ettirmek gerekli. Veriler konjonktürel toparlanmanın giderek güçlendiği teyit ediyor."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Alın teri10 Mayıs 2017 15:58

    Açım helal para kazanan işletme arıyorum vergisini ödeyen helal kazanan namuslu patron arıyorum çok gezdim hep haram dolu heryer müslüman yok ülkede !!!açım helal namuslu hak arıyorum