E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDP'li Enginyurt'a 'darp' soruşturması, koruması tutuklandı ---

DP'li Enginyurt'a 'darp' soruşturması, koruması tutuklandı

DP'li Enginyurt'a 'darp' soruşturması, koruması tutuklandı
07 Ağustos 2022 - 13:33 borsagundem.com

DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt hakkında darp suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Gözaltına alınan koruması tutuklandı.

Demokrat Parti (DP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ile gazeteci Latif Şimşek arasında bir televizyon kanalında çıkan tartışma sonucunda Enginyurt ve kendisiyle kanala gelen, resmi görevi bulunmayan korumaası hakkında Şimşek'i darbettikleri gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, dün saat 22.00 sıralarında TV100 kanalındaki canlı yayın sırasında konuklardan milletvekili Cemal Enginyurt ve gazeteci Latif Şimşek arasında tartışma çıktığı belirtildi.

Çıkan tartışma sonucunda Enginyurt ile kanala gelen ve resmi bir görevi bulunmayan şüphelinin Latif Şimşek’i darp ettiği olayla ilgili Şimşek’in şikayeti üzerine soruşturma başlatılmış, şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Enginyurt hakkındaki soruşturma evrakının Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderileceği kaydedildi.

Şüpheli tutuklandı

Başsavcılık olay sırasında televizyon programının yapıldığı kanalda resmi görevi bulunmayan ve Cemal Enginyurt'un koruması olduğu iddia edilen şüpheli tutuklandı.

'Kasten öldürme'den kaydı var

Saldırgan Emrah Topal’ın suç dosyası kabarık çıktı. Topal’ın “kasten öldürme, kasten yaralama, tehdit, ruhsatsız silah bulundurma ve trafik güvenliğini tehlikeye sokma” suçlarından kaydı olduğu ortaya çıktı.

UYGAD, Gazeteci Latif Şimşek'e yapılan saldırıyı kınadı

Uluslararası Yazarlar ve Gazeteciler Derneği (UYGAD) Latif  Şimşek'e yapılan saldırı ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. UYGAD'ın açıklamasında, şu ifadelere yer verildi: "Medya mensuplarına yapılan her türlü, baskı, şiddet, saldırı ve tehditleri kınıyoruz. Gazeteci Latif Şimşek'in UYGAD olarak ve hukuki destek vererek yanındayız. Konunun sonuna kadar takipçisiyiz. Arkadaşımız Latif Şimşek'e yapılan bu saldırıyı, fikir hürriyetine ve insani tahammülsüzlüğe karşı yapılan en bariz örnek olarak görüyoruz. Yine Latif Şimşek'e yapılan bu saldırıyı, gerçek de tüm meslektaşlarımıza yapılmış sayıyoruz. Uluslararası Yazarlar ve Gazeteciler Derneği (UYGAD) olarak, gazeteci arkadaşımız Latif Şimşek'e geçmiş olsun diyor, kendisine yapılan saldırıyı kınıyor ve meydana gelen vahim olayın takipçisi olduğumuzu ifade ediyoruz. Gazeteci Latif Şimşek yalnız değildir. UYGAD olarak, kendisine her türlü hukuki desteği sağlayacağımız."

CHP ve İYİ Parti'den KPSS iddialarıyla ilgili suç duyurusu

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )08 Ağustos 2022 08:18

    Ne diye tv programına katıldınız ?. Tartışmaya , konuşmaya vb. Orada ağrınıza giden nedir? .Program kalitesi belli, heleki geçmişte beyaz tv de iki kanka sırt sırta veril, mhp dönemlerinde, tv lerde uludugunuz dönemde sayın engünyurt. güle oynaya muhalefete sıkıyorsunuz. Şimdi gün geldi iki rakip oldugunuz. geçmişre yapılanlar, türkiye siyaseti kalitesi zaten ortada . Bugun ne olduda tekne tokat kavgalar ediyorsunuz ? Bu ülkeye aklı başında, efendi gibi olan, kaliteli içerikler üreteni dünya vizyonu ve kalitesinde bireyler laızm. Gazetecidei kumaş ortada, siyasetçi kumaşıda. o bakımdan yaşananlar çayır panayırı havasında , seviyesiz ve afika kabile devleti bazında işler. koskoca adamlar kavga eder mi ?. Beinsport boks maçlarına gidin orda tv de kavga edin. Vatandaşın suçu günahı nedir ki? bu seviyesizlikle karşısına çıkıyorsunuz ? . :D Allah akıl fikir versin. mahkeme olaylarını, iftira atarak birbirlerine suç atıyorlar. feto yu TBMM komisyonu çözer, tv deçözülmez zaten :D

  • KILIÇ08 Ağustos 2022 07:32

    insana el kaldırmak şiddet uygulmak ilk çagdan kalma orda çıkıp kavga ile boy göstermek utanmazlıkdır korumaymış kim olursan ol dangalak adam şiddeti kınıyorum.

  • vatandaş07 Ağustos 2022 23:49

    İzmir'in Foça ilçesinde denize atladıktan sonra hastaneye kaldırılan bir yaralı, acil tıp teknisyeni Kaan Kanat'ın dizine makas sapladı. Gözaltına alınan saldırgan, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.                 haber bu kadar.

  • KASIM YANTIR07 Ağustos 2022 16:16

    Bu nasıl bir ülke arkadaş.dede den toruna, para ile torpil ile genel başkanın adamları şapkasını koyan milletvekili oluyor.bu kişi zaten riskli ve vukaatlı birisi idi.

  • MARHALET KUŞUÖTMEZ07 Ağustos 2022 16:09

    Bu nasıl bir ülke milletvekili olan kendini bu ülkede sanki kral zannediyor.bununda donulmazlıkları kaldırılıp acilen yargılansın.sürekli olay çıkartan birisi bu.RTE  mahvettin be.300 milletvekilini 600 çıkartınca bunları böyle şımarttın.milletvekillerine artık bir takım kısıtlamalar getirilmelir.milletvekiller savcıları, hakimleri bürokratları ölümle yargılama ile nasıl tehdit ederler.

  • Ahmet Özbir ve Baran ittifakı 2Li Masa07 Ağustos 2022 14:55

    5 TANE OY GELELECEK İSE MAPUSADA ATMAK LAZIM.

  • E.g 07 Ağustos 2022 13:50

    LATİF ŞİMŞEK ADLI GAZETECİ GAZETECİ OLMAKTAN ÇOK UZAKTI SÜREKLİ 6 LI MASAYI SUÇLAYICI İFADELERDE BULUNUNCA SONUNDA SÜREKLİ LATİFÇİĞİM DİYEREK HİTAP EDEN CEMAL ENGİNYURT'U ÇİLEDEN ÇIKARMAYI BAŞARDI

  • ALİ KODUŞ07 Ağustos 2022 16:10

    Latif doğan senden daha milliyetci ve vatansever birisi.senin keyfine göremi yorumlar yapacak idi.

  • DOĞRU07 Ağustos 2022 13:44

    ülkenin geldiği noktaya bak,memleket olarak üretime bilime kafa yoracağımıza,sürekli boş tartışmalar,hakaretler ,kin nefret...