E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDow ve S&P 500 Walt Disney ile yeni rekorlar kırdı---

Dow ve S&P 500 Walt Disney ile yeni rekorlar kırdı

Dow ve S&P 500 Walt Disney ile yeni rekorlar kırdı
14 Kasım 2019 - 06:55 borsagundem.com

ABD borsaları, Çin ile ticaret müzakerelerindeki belirsizlikle yön bulmakta zorlanırken Disney+'nın 10 milyon kişiye ulaştığını açıklayan Walt Dinsney hisselerinin yüzde 7.3 değer kazanması Dow ve S&P 500'e yeni rekorlar getirdi

BORSAGUNDEM.COM

ABD borsaları çarşamba gününü de rekorla tamamladı. 

Fed Başkanı Jerome Powell'ın Kongre'deki sunumunda mevcut para politikasının uygun olduğunu açıklamasının ardından Wall Street'in üç ana endeksi de yükseldi. 

Ancak ABD ile Çin arasındaki ticaret görüşmelerinde yaşanan belirsizlikler alımları frenledi. Washington ve Pekin'in bir ticaret anlaşması için ilk imzaları atmaları konusundaki soru işaretleri yatırımcıların risk iştahını düşürdü. 

Çarşamba günü Dow Jones ve S&P 500 Walt Disney hisselerindeki yükselişle yeni bir rekora imza atarken Nasdaq erken kazançlarını kaybederek günü ekside kapadı. 

Dow ve S&P 500'ün rekorunda en büyük etken önceki gün yayına başlayan Disney+'nın 10 milyon kişiye ulaştığının açıklanmasının ardından Walt Disney hisselerinin yüzde 7.3 oranında değer kazanması oldu. 

Dow Jones sanayi endeksi günü, 92.1 puan ve yüzde 0.33 oranında artışla 27.783.59 seviyesinde tamamladı. S&P 500 de 2.2 puan ve yüzde 0.07 oranında artışla gün sonunda 3.094.04 seviyesine yükseldi. Nasdaq ise 3.99 puan ve yüzde 0.05 düşüşle günü 8.482.10 seviyesinde kapadı.

S&P 500 sektörleri arasında, kamu hizmetleri, emlak ve tüketici zımbaları gibi geleneksel savunma grupları keskin bir şekilde olumlu sonuç verirken, ekonominin sağlığını takip ettiği bilinen finansal, enerji ve malzeme gibi döngüsel sektörler geriledi.

Avrupa borsaları günü düşüşle kapattı

 

Borsa kritik görüşme öncesi yükselişini sürdürdü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)