E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDow ve S&P 500 ekside başladı, rekorla kapandı---

Dow ve S&P 500 ekside başladı, rekorla kapandı

Dow ve S&P 500 ekside başladı, rekorla kapandı
17 Ağustos 2021 - 01:32 borsagundem.com

Çin'den gelen kötümser ekonomik veriler nedeniyle yatırımcıların küresel ekonomiyle ilgili endişeye kapılması ABD borsalarının ekside başlamasına yol açtı ancak endeksler kısa sürede toparlandı. Dow ve S&P 500 günü rekorla kapadı

BORSAGUNDEM.COM

ABD borsaları, Fed'in FOMC kararlarını açıklayacağı haftanın ilk gününü karışık bir seyirle tamamlarken güne ekside başlayan Dow Jones ve S&P 500 kapanışı rekor seviyelerde yaptı. 

Yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınında Delta varyantı ve özellikle Çin kaynaklı küresel ekonomik görünüme ilişkin endişelerin yeniden artması endekslerin güne ekside başlamasına yol açtı. 

S&P 500 ve Dow endeksleri, yatırımcıların savunma sektörlerine geçmesiyle erken kayıplardan kurtulması ve küresel ekonomiyle ilgili endişelerin giderilmesi sayesinde rekor tazeledi. 

Dow ve S&P 500'ün gösterdiği performansın gerisinde kalan Nasdaq ise günü ekside kapadı. 

KAPANIŞ PUANLARI

Dow Jones Sanayi Endeksi günü 110.02 puan ve %0.31 artışla 35.625.4 seviyesinde tamamladı. S&P 500 Endeksi de 11.71 puan ve %0.26 artışla 4.479.71 puana yükseldi. Nasdaq ise 29.14 puan ve %0.2 düşüşle 14.793.76 puana geriledi.

S&P 500 17 AYDA YÜZDE 100 YÜKSELDİ

ABD ekonomisinde, mükemmel bir ikinci çeyrek kurumsal kazanç sezonunun yanı sıra uyumlu para politikası da dahil olmak üzere bir toparlanma, hisse senetleri için olumlu hissi destekledi. S&P 500, Mart 2020'nin en düşük seviyesinden bu yana %100 yükseldi.

İMALAT ENDEKSİ GERİLEDİ

ABD'de bugün açıklanan verilere göre, New York Fed imalat endeksi ağustosta 18,3 değerine inerek piyasa beklentilerinin altında kaldı.

10 YILLIK TAHVİL FAİZİ GERİLEDİ

Yatırımcıların küresel ekonomiye dair endişeleriyle ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi de yüzde 1,26 seviyelerine geriledi.

YATIRIMCILAR FED'İN FOMC TOPLANTISINA ODAKLANDI

Yatırımcılar, Merkez Bankası'nın (Fed) kolay para politikalarını ne zaman dizginleyeceğine dair işaretleri arayacağı yarınki FOMC toplantısı sonrası yapılacak açıklamaya odaklandı.

Yatırımcılar ayrıca, Taliban'ın başkenti ele geçirmesinin ardından ülkeden kaçmak isteyen binlerce sivilin Kabil havaalanına akın ettiği Afganistan'dan gelen haberleri de takip etti. 

TESLA HİSSELERİ SERT DÜŞTÜ

Şirket haberlerinde Tesla hisseleri, ABD oto güvenlik düzenleyicilerinin, acil durum araçlarının karıştığı bir dizi kazanın ardından şirketin sürücü yardım sistemi Autopilot'a resmi bir güvenlik soruşturması açtıklarını söylemesinin ardından %4,3 düştü.

ABD borsalarında yaklaşık 8,5 milyar hisse el değiştirdi ve son 20 seansta günlük 9,2 milyar ortalamanın altında kaldı.

Tesla hisselerinde soruşturma düşüşü

 

ABD'de imalat endeksi beklentinin altında kaldı

 

Doların kaderi Fed'in ellerinde

 

10 günlük yükseliş sona erdi: Avrupa borsaları günü düşüşle kapattı

 

Borsa İstanbul'u bankalar sırtladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)