E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDow ve S&P 500 Apple'ın satış uyarısı sonrası düştü---

Dow ve S&P 500 Apple'ın satış uyarısı sonrası düştü

Dow ve S&P 500 Apple'ın satış uyarısı sonrası düştü
19 Şubat 2020 - 04:44 borsagundem.com

Apple'ın borsa tatili sırasında yaptığı korona virüs nedeniyle satışlarda hedefin tutturulamayacağı açıklamıs etkisini salı günü gösterdi. Dow ve S&P 500 günü ekside kapattı. Nasdaq kıl payı artıya geçerek rekor tazeledi


BORSAGUNDEM.COM

ABD borsaları salı gününü karışık seyirle kapadı. 

Pazartesi günü Washington'ın doğum yıldönümü nedeniyle kapalı olan Wall Street endeksleri salı gününe korona virüs endişeleriyle başladı. 

ABD'li teknoloji devi Apple'ın pazartesi günü yaptığı "Korona virüs salgını nedeniyle ocak-mart dönemi satış hedeflerini tutturamayabiliriz" açıklaması etkisini salı günkü işlemlerd gösterdi. 

Apple'ın açıklamasıyla korona virüsün ABD şirketlerine olumsuz etkilerine odaklanan yatırımcılar risk iştahından uzaklaşarak satışlara başladı. 

Endeksler günün en düşük seviyelerinde sona ererken Apple'ın seans sonların adoğru kayıplarını azaltmasıyla Nasdaq kıl payı artıya geçerek yeni bir rekora imza attı. 

Dünyanın en değerli teknoloji firması Apple, pazartesi günü yaptığı açıklamada, iPhone'un daha yavaş üretilmesi ve virüs nedeniyle Çin'deki zayıf talep nedeniyle kısa süre önce açıklanan üç aylık satış hedefinin gerisinde kalacağını bildirdi. Apple'ın hisseleri yüzde 1.8 düşüşle 319 dolara düşerken, seans içinde 314.61 dolar seviyesine kadar geriledi. 

Apple'ın açıklaması sonrası Çin'e bağımlı çip üreticilerinin hisseleri de değer kaybetti.

Dow Jones sanayi endeksi günü 165.89 puan ve yüzde 0.56 oranında düşüşle 29,232.19 seviyesinde tamamladı. S&P 500 de 9.87 puan ve yüzde 0.29 oranında düşüşle gün sonund  3,370.29 puana geriledi. Nasdaq ise 1.57 puan ve yüzde 0.02 oranında bir artışla günü 9.732.74 puanla kapadı. 

Walmart Inc ( WMT.N ) hisseleri, dünyanın en büyük perakende satış tahmininin yıl içinde çevrimiçi büyümeyi yavaşlatmasından sonra bile% 1,5 arttı ve tatil mahallesi için zayıf sonuçlar bildirdi.

Conagra Brands Inc ( CAG.N ), paketlenmiş gıda şirketi tam yıl kar ve satış görünümünü düşürdükten sonra% 6,1 oranında değer kaybetti.

Avrupa borsaları yükselişle kapandı

 

BIST negatif ayrıştı

 

Korona virüs salgını Apple'ın hesaplarını bozdu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)