E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDow tarihi imza sonrası 29 bini aştı---

Dow tarihi imza sonrası 29 bini aştı

Dow tarihi imza sonrası 29 bini aştı
16 Ocak 2020 - 02:47 borsagundem.com

ABD ile Çin arasında birinci faz ticaret anlaşmasının imzalanması Wall Street'i coşturdu. Dow tarihinde ilk kez 29 bin puanın üzerine çıktı

BORSAGUNDEM.COM

ABD borsaları çarşamba gününü tarihi rekorla kapadı. 

ABD Başkanı Donald Trump ile Çin Devlet Başkan Yardımcısı Liu He'nin, Beyaz Saray'da düzenlenen tören ile iki ülke arasındaki birinci faz ticaret anlaşmasına attıkları imza, piyasaları coşturdu. 

Güne tedirgin başlayan Wall Street yatırımcıları, tarihi imzaların atılması ve Trump ile Liu'nun verdiği olumlu mesajlarla alımlara hız verdi. Trump, yakında başlayacağını söylediğ i2. aşama ticaret müzakerelerinin tamamlanır tamamlanmaz Çin'e yönelik tüm tarifelerin kaldırılacağını söyledi. 

Çin Devlet Başkan Yardımcısı Liu da, anlaşmanın önemine vurgu yaparak iki ülke arasındaki bu ticaret anlaşmasının yeni bir dönemin işareti olduğunu ve bu iş birliğinin devam edeceğine inandıklarını ifade etti.

İki yıla yakın zamandır süren ABD-Çin ticaret savaşı, tüm küresel piyasaları olduğu gibi ABD borsalarında da yatırımcıların alım iştahını engelledi. Yatırımcılar, ekonomik veriler ve şirket bilançolarından çok Pekin ve Washington'dan gelen açıklamalara odaklanmak zorunda kaldı. Ticaret anlaşması ile artık yatırımcılar, ekonomik verilere ve şirket görünümlerine, kazanç raporlarına daha fazla odaklanabilecek.

3 ANA ENDEKS DE REKOR KIRDI

Dow Jones'un tarihinde ilk kez 29 binin üzerine çıktığı günde S&P 500 ve Nasdaq da rekorlarını yukarıya taşıdı. 

Dow Jones sanayi endeksi günü 90.55 puan ve yüzde 0.31 oranında artışla 29,030.22 puanla tamamladı. S&P 500 de 6.14 puan ve yüzde 0.19 oranında artışla gün sonunda 3,289.29 puana yükseldi. Nasdaq ise 7.37 puan ve yüzde 0.08 oranında artışla günü 9,258.70 seviyesinde kapadı. 

İŞLEM HACMİ DE YÜKSELDİ

ABD borsalarındaki hacim, son 20 işlem gününde ortalama 7 milyar hisse ile karşılaştırıldığında 7,3 milyar hisseye ulaştı.

HİSSE PERFORMANSLARI

Bank of America hisseleri, üç aylık bilançosunda beklenenden daha iyi kar bildirmesine rağmen 2020'nin ilk yarısında net faiz gelirindeki azalma nedeniyle yüzde 1.8 düştü. 

Goldman Sachs yasal maliyetleri karşılamak için daha fazla para ayırması nedehiyle karında beklentiden faza bir düşü bildirdi. Bildirimin ardından hisseleri yüzde 0.2 değer kaybetti.

ABD'nin en büyük sağlık sigortası şirketi UnitedHealth Group, 2020 düzeltilmiş kazançlar için tüm yıl görünümünü teyit etti. Hisseleri yüzde 2.8 yükseldi. 

Perakendeci Target Corp çevrimiçi büyüme ve oyuncak ve elektronik talebinde düşüş bildirdi. Hisseleri yüzde 6.6 düştü.

ABD ve Çin birinci faz ticaret anlaşmasını imzaladı

 

Avrupa borsaları karışık seyirle kapandı

 

Tarihi zirve sonrası borsada düzeltme hareketi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)