E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDow Jones'tan rekor kapanış---

Dow Jones'tan rekor kapanış

Dow Jones'tan rekor kapanış
11 Mart 2021 - 00:26 borsagundem.com

1.9 trilyon dolarlık teşvik paketinin Biden'ın imzasına sunulduğu çarşamba günü enflasyon verisi beklentileri karşıladı. Faizler düştü. Dow Jones'tan rekor kapanış geldi. Bir gün önce sert yükselen Nasdaq ise sınırlı bir düşüş yaşadı

ABD borsaları, karışık bir seyirle günü tamamlarken ekonomiyle ilgili olumlu adımlar ve veriler Dow Jones'a rekor getirdi. 

ABD'de beklentiler dahilinde gerçekleşen şubat ayı enflasyon verisi, tahvil faizlerindeki gerileme ve 1,9 trilyon dolarlık ekonomik destek paketinin Temsilciler Meclisi'nde onaylanması piyasalarda pozitif havayı destekledi.

Son birkaç aydır özellikle tahvil ve emtia piyasalarında etkili olan enflasyon endişeleri nedeniyle yakından takip edilen enflasyon verisi şubatta aylık yüzde 0,4 ve yıllık yüzde 1,7 artış gösterdi.

Enflasyon endişeleriyle son birkaç aydır yükseliş eğilimi gösteren ABD’nin 10 yıllık tahvil faizi ise gün içinde yüzde 1,50 seviyelerine kadar geriledi.

Piyasaların gündemini aylardır meşgul eden Kovid-19 salgınının etkilerine yönelik 1,9 trilyon dolarlık ekonomik destek paketi ise Temsilciler Meclisinde kabul edildi.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Başkan Joe Biden'ın destek paketini cuma günü onaylayacağını açıkladı.

KAPANIŞ PUANLARI

Dow Jones Sanayi Endeksi 464,28 puan ve yüzde 1,46 oranında artışla gün sonunda 32,297,02 puana yükselerek rekor kırdı. S&P 500 Endeksi de 23,37 puan ve yüzde 0,60 oranında artışla 3,898,81'e yükseldi. Nasdaq ise 4,99 puan ve yüzde 0,04 düşüşle 13,068,83'e geriledi. 

Piyasaların beklediği enflasyon verisi şaşırtmadı

 

1.9 trilyonluk destek paketi Biden'in masasında

 

Avrupa borsaları bir ülke hariç, yükselişle kapandı

 

Borsa İstanbul'da yüzde 1'lik yükseliş

 

ABD'de bütçe açığı rekor tanımıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)