E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDow Jones tırmanırken günün en iyi hisseleri---

Dow Jones tırmanırken günün en iyi hisseleri

Dow Jones tırmanırken günün en iyi hisseleri
20 Ağustos 2020 - 14:14 borsagundem.com

Dow Jones endeksi 100 puan artışla açıldı. Hisse senetleri ve değerlenme hamleleriyle Target ve Lowe’nin güçlü sonuçları perakende satışların yeniden rayına oturduğu sinyalini verdi

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Demokratların yardım miktarını düşürme söylentisinden sonra, canlandırma paketiyle ilgili konuşmalar yeniden alevlendi. Ancak yine de geride bırakılması gereken çok fazla zorluk var. Ham petrol OPEC ve müttefiklerinin toplantısı öncesi düşüş yaşarken hazine senetlerinin verimi düştü. Tüm bu gelişmeler ışığında sizin için bugünün en iyi hisselerini derledik. 

Charles River Labs Intl. Inc. (CRL)

Günün listesinin başında, yeni bir sözleşmeli araştırma şirketi olan Charles River Labs Intl Inc. geliyor. Şirketin hizmetleri arasında ilaç araştırmaları, klinik olmayan araştırmalar ve güvenlik testleri bulunuyor. Üç segmentte faaliyet gösteriyor: araştırma modelleri ve servisleri, keşif ve güvenlik ölçümü ve üretim desteği. Forbes’un yaptığı incelemelerde faktör puanları, teknikte C, büyümede B, oynaklık endeksindeyse C notlarını aldı. Hisse bu yıl %41.11 artış gösterdi. 

Finansal verilerine bakılacak olursa, şirketin geliri geçtiğimiz mali yılda %4,86 artarak 2,621.23 milyon dolara yükseldi. Bu da üç yıl önceki 1,851.6 milyonluk değeri karşısında %47,97’lik bir büyüme oranına işaret ediyor. Şirketin işletme geliri geçtiğimiz mali yılda %25,47 artarak 367,1 milyon dolar seviyesine yükseldi. Geçtiğimiz mali yılda %7,21’lik bir büyüme gösteren şirketin önümüzdeki 12 ayda %4,74 büyüme kaydetmesi bekleniyor.

FMC Corp (FMC)

Alım listesinin ikinci sırasında FMC Corp var (FMC). FMC Corp, hasat koruması, bitki sağlığı ve profesyonel pestisit ve torf yönetimi ürünleri sunan bir tarım bilimleri şirketi.

Şirketin geliri %0.15 oranında büyüyerek 4,609.8 milyon dolara ulaştı. Bu değer üç yıl önceki 2531,2 milyonluk değere göre %82,4 artış gösterdi. İşletme geliri geçtiğimiz mali yılda %1,07 artarak 1,070 milyon dolar seviyelerine çıktı. Hisse başına kazanç geçtiğimiz mali yılda %0.96 seviyesinde makul bir değer sergiledi. Şirket gelirlerinin önümüzdeki 12 ayda %3,69 artması bekleniyor.

ITT Inc (ITT)

ITT Inc (ITT)’nin faktör puanları, teknikte A, büyümede C, oynaklık endeksindeyse B. ITT enerji, lojistik ve uluslararası endüstriyel piyasalara kritik parçalar ve kişiselleştirilmiş teknoloji çözümleri üreten bir mühendislik firması. Şirket üç segmentte faaliyet gösteriyor: hareket teknolojleri, endüstriyel süreçler ve bağlan&denetle teknolojileri. Hisse bu yıl %18,52 düşüş yaşadı. 

Şirketin mali verilerine bakılacak olursa, geliri son üç mali yılda %0.92 artarak 2,846.4 milyon dolara yükseldi. İşletme geliri, diğer tarafta, 401,3 milyon dolara yükselerek, %13,36’lık bir oran yakaladı. Hisse başına kazanç son üç mali yılda %185.47 arttı. Şirket gelirlerinin önümüzdeki 12 ay boyunca %3,3’lük bir yükselme görmesi bekleniyor.

Quanta Services Inc (PWR)

Günün en iyi hisseler sıralamasında Quanta Services Inc. var. Şirket ABD, Kanada, Avustralya, Latin Amerika ve uluslararası arenada özel sözleşme servisleri sunuyor. Şirketin faktör puanları teknikte B, büyümede B, oynaklık endeksinde C olarak belirlendi. 

Şirketin finansal verilerine bakıldığında gelirleri son üç mali yılda %23,97 artarak 12,112.5 milyon dolara yükseldi. İşletme gelirleriyse son üç yılda %32.71 artarak 582.17 milyon dolar seviyesine geldi. Hisse başına kazanç da son üç yılda artış göstermiş olsa da son mali yılda 2,0 dolardan, 2,73 dolar seviyesinde daha düşük bir seyir izledi. Şirket gelirlerinin önümüzdeki 12 ayda %3,82 büyümesi bekleniyor.

Synopsys Inc (SNPS)

Son olarak listemizde Synopsys (SNPS) var. Şirket entegre devrelerin test edilmesi için otomasyon yazılımları geliştiriyor. Hisseleri %40,05 yükseldi. Fakör notlarıysa, teknikte D, büyümede A, oynaklık endeksinde B olarak kaydedildi.

Şirketin gelirleri geçtiğimiz mali yılda %1,16 büyüyerek 3,360,69 milyon dolar seviyesine çıktı. İşletme gelirleri son üç mali yılda %38,34 artarak 549,12 milyon dolar olarak kayıtlara geçti. Hisse başına kazancıysa geçtiğimiz mali yılda 3,45 dolardı. Bu değer üç yıl öncesine göre %248,97’lik bir artışa işaret ediyor. Önümüzdeki 12 ayda şirket gelirlerinde %4,22’lik bir büyüme beklentisi var. 

Bugün iki hisse sermaye artırımı yapacak

 

Efsane yatırımcı uyardı: Altın değil hisse zamanı

 

Yüksek getiri için şimdi almanız gereken 7 hisse

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)