E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDow Jones'un tarihi rekoru Trump'ı coşturdu---

Dow Jones'un tarihi rekoru Trump'ı coşturdu

Dow Jones'un tarihi rekoru Trump'ı coşturdu
05 Ocak 2018 - 02:16 borsagundem.com

Dow Jones'un 25 puanı aşarak kırdığı tarihi rekor ABD Başkanı Trump'ı coşturdu. Beyaz Saray'daki toplantıda rekor için konuşan Trump bir de espri yaptı: Bizim ayrılmamızla belki yeniden aşağı inebilir

BORSAGUNDEM.COM

New York Borsası Dow Jones Sanayi endeksi, 25 bin puanla tarihi bir rekora imza atarken ABD Başkanı Donald Trump, mutluluğunu hem Beyaz Saray'daki toplantıda hem de paylaştığı tweet'lerde gösterdi. 

Seçim vaadi olan vergi reformunu göreve geldikten ancak 11 ay sonra Kongre'den geçirebilen Trump, Dow Jones'un tarihi rekorunu da vergi reformu başta olmak üzere icraatlarına bağladı. Trump'ın, "Şimdi biraz daha dikkatli olmamız gerekiyor. Çünkü bizim ayrılmamızla belki tekrar aşağı inebilir" dedikten sonra toplantıdakilerden birine doğru bakarak "Bu konuda her zaman dikkatli olmalısın Tom" deyip göz kırpması dikkat çekti. Trump yeni hedefi de 30 bin puan olarak belirledi.

TRUMP, WALL STREET'E YENİ HEDEF VERDİ: 30 BİN 

Trump, Beyaz Saray'daki toplantıda, Dow Jones'un rekoru için şunları söyledi:

"Çok önemli bir bariyer olan 25 bin puanı kırdık. 8 yılda kırılamayacağı söyleniyordu ve biz 11 ay içerisinde bunu yaptık. Şimdi biraz daha dikkatli olmamız gerekiyor. Çünkü bizim ayrılmamızla belki tekrar aşağıya inebilir. (Bu konuda her zaman dikkatli olmalısın Tom) 25 bin rekorunu kırmayı başardık. Bu oldukça önemli bir rekor. Çok kolayca yakalanmış bir rekor. Sanıyorum yeni hedef 30 bin puan. Bu puan Wall Street'te ne kadar yukarıya çıkarsa bu iş anlamına gelir, bu başarı anlamına gelir, 401 k (özel emeklilik sistemi) anlamına gelir..."

ABD endeksleri rekoru sürdürdü

Trump, Dow Jones'un tarihi rekorundan duyduğu memnuniyeti paylaştığı tweet'lerde de gösterdi. 



"Dow sadece 25.000 puana ulaştı. Tebrikler! Gereksiz düzenlemelerde büyük kesintiler devam ediyor."

"Hisse Senedi Piyasası'nda iyi bir gün geçti, Vergi Yasası da geçtiğinden, büyük bir yükseliş potansiyeline sahibiz. Dow sadece 25.000'in çok az altında. Bu sayıya benim yönetimimde ulaşılabileceğini düşünenlerin sayısı çok azdı. Ayrıca, işsizlik oranı % 4.1'e indi. Sadece iyiye gidiyor!"

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)