E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDow Jones aşırı değerleri!---

Dow Jones aşırı değerleri!

Dow Jones aşırı değerleri!
26 Kasım 2013 - 08:48 borsagundem.com

Yılbaşından bu yana yüzde 22 değer kazanan Dow Jones Endeksi'ndeki şirketlerin gelirlerinin ortalama yüzde 0,73 düştüğü belirtildi

ABD hisse senetlerinin olması gerekenden çok daha değerli olduğu iddia edildi. CNBC için bir makale kaleme alan Stock Traders Daily CEO'su Thomas Kee, Dow Jones Endeksi'nin yılbaşından bu yana yaşadığı artışla, endeksteki şirketlerin gelirlerini karşılaştırdı. Dow Jones'un 2013 başından bu yana yüzde 22 değer kazandığını belirten diyen Kee, "Buna karşılık endeksteki şirketlerin hisse başına kazançları ilk üç çeyrekte yalnızca yüzde 2,61 büyüdü. Şirketlerin ortalama gelirleri ise yüzde 0,73 düştü" dedi.

RALLİ FED KAYNAKLI
Piyasadaki yüzde 22'lik rallinin Fed'in aylık 85 milyar dolara ulaşan varlık alımlarından kaynaklandığını söyleyen Kee, endeksteki büyümenin ekonomik temellere dayanmadığını ve şirketlerin gelirleriyle desteklenmediğini yazdı.

TEMELLER YENİDEN ÖNEM KAZANACAK
Fed varlık alımlarına son verdiği zaman ekonomik temellerin yeniden önem kazanacağını söyleyen Kee, "Yatırımcılar ancak o zaman parasal genişlemeye değil hisse ve gelir büyüme rakamlarına bakacaklar" dedi. Kee, Dow Jones'un şu anki rallisiyle, hisse başına büyüme ve gelir artışı rakamlarının uyuşmadığını da ekledi.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)