E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDow günü sınırda, S&P 500 ve Nasdaq ekside kapadı---

Dow günü sınırda, S&P 500 ve Nasdaq ekside kapadı

Dow günü sınırda, S&P 500 ve Nasdaq ekside kapadı
09 Mayıs 2019 - 04:30 borsagundem.com

Wall Street'te yatırımcılar, ABD-Çin ticaret müzakerelerindeki belirsizlik nedeniyle Çarşamba günü de alım iştahından uzaktı. Beyaz Saray'dan gelen umut verici yorumlar da endeksleri yukarı taşıyamadı

ABD borsalarında düşüş sürüyor. Başkan Trump'ın pazar günü yaptığı açıklamada Çin'e yeni ek vergiler getireceğini duyurmasıyla New York borsasında başlayan kötümser hava sürüyor. Beyaz Saray'dan gelen, ABD ile Çin arasında yapılacak bir sonuç anlaşmasıyla ilgili umut verici yorumlar da endişe bulutlarını dağıtamadı. 

Trump'ın, 200 milyar dolarlık Çin malına ek vergi uygulama için Cuma gününe kadar süre vermesiyle ilgili bir geri adım gelmezken, Çin'den de misilleme açıklamaları yapıldı. 

Çarşamba gününe düşüşle başlayan ABD borsaları seansın ilk bölümünü de ekside kapadı. Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, ABD'nin Pekin'den, Çin'in anlaşma için istekli olduğuna dair işaret aldığını açıkladı. Sanders'in açıklamasının ardından öğleden sonraki işlemlerde alımlar arttı. Ancak bu artış sadece Dow Jones'u yüzde 0.01 gibi çok sınırlı bir şekilde artıya taşırken S&P 500 ve Nasdaq yine günü düşüşle tamamladı. 

S&P 500 ve Nasdaq'ın günü ekside kapamasında en büyük etken Intel hisseleri oldu. 

Intel'in İcra Kurulu Başkanı Bob Swan, yatırımcı gününde yaptığı sunumda şirket hisselerinde gelecek üç yıl için tek haneli kazanç öngördüklerini açıkladı. Kar beklentisini düşürmenin nedeni olarak üretilen çiplerin hızını artıracak yatırımları gösteren Swan'ın açıklaması sonrası hisseleri yüzde 2.46 oranında değer kaybetti. 

Dow Jones sanayi endeksi 2,24 puan ve yüzde 0,01 artışla günü 25,967,33 seviyesinde kapadı. S&P 500 4,63 puan ve yüzde 0,16 oranında düşerek gün sonunda 2,879,42'ye geriledi. Nasdaq da 20,44 puan ve yüzde 0,26 oranında düşüşle günü 7,943,32 seviyesinde tamamladı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)