E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDövizde yoğun gündem öncesi yatay hareket---

Dövizde yoğun gündem öncesi yatay hareket

Dövizde yoğun gündem öncesi yatay hareket
12 Şubat 2021 - 08:29 borsagundem.com

Dün 7,0080'e kadar çekildikten sonra günü 7,03'ten tamamlayan dolar/TL bu sabah yatay bir başlangıç yapıyor. Euro/TL de 8,52'lerde değerleniyor.

Veriler bakımından yurt içi piyasalarda haftanın en yoğun günü yaşanacak. Sanayi üretimi, perakende satışlar, ciro, cari işlemler dengesi, beklenti anketi aynı anda gelecek. Yurt dışında İngiltere sanayi üretimi ve GSYH, ABD'de Michigan Tüketici Güven Endeksi öne çıkıyor.

Bir haftadır 7,05-7,10 aralığında seyreden dolar/TL, bu seviyeyi aşağı yönlü kırarak 7,0080 ile son 6 ayın en düşük seviyesine geriledi. 7 lira desteğini kıramayan dolar/TL, bu sabah ise 7,03 düzeyinde değerleniyor. Euro/TL ise güne 8,52-8,53 civarında başladı.

08.25 itibarıyla dolar/TL 7,0326, euro/TL 8,5284 seviyesinden işlem gördü.

ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

İngiltere Merkez Bankası (BoE) baş ekonomisti Andy Haldane, İngiltere'nin yıllık ekonomik büyüme oranının önümüzdeki 1 yıllık süreçte çift haneli rakamlara ulaşabileceğini söyledi.

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Başkanı Jens Weidmann, yüksek vergilerin bu yılsonunda Almanya'da enflasyonu ECB'nin yüzde 2 civarı olan hedefinin oldukça ötesine taşıyacağını öngördüklerini söyledi.

Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, şu anda enflasyon konusunda endişeli olmadığını ve enflasyonun kontrolden çıkmasını beklemediğini söyledi.

Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin, yavaş ilerleyen aşılama ve korona virüsün yeni varyantlarının ortaya çıkmasının sürü bağışıklığına ulaşmayı zorlaştırabileceğini, ancak bunun ABD ekonomisinde büyümeyi durduramayacağını söyledi.

İtalya'da parlamentoda en çok sandalyeye sahip parti olan 5 Yıldız Hareketi'nin üyeleri dün yapılan çevrimiçi oylamada Draghi liderliğinde bir hükümete destek verilmesi kararı aldılar.

YURT İÇİ GÜNDEM

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) sanayi üretimi, perakende satış ve ciro endeksleri, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) ödemeler dengesi istatistiklerini saat 10.00'da duyuracak.

Foreks 9 ekonomist ile yaptığı ankete göre, 2020 yılı Aralık ayı takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi yıllık medyan tahmini yüzde 9,0, arındırılmamış sanayi üretimi medyan tahmini ise yüzde 8,5  artış yönünde oluştu.

Foreks'in 15 ekonomistle yaptığı ankette, Aralık ayı cari işlemler medyan tahmini 3 milyar 450 milyon dolar, ortalama tahmini ise 3 milyar 585 milyon dolar açık oldu.

Bir diğer izlenecek veri TCMB Beklenti Anketi olacak (10.00).

YURT DIŞI GÜNDEM

İngiltere'de sanayi üretimi, aylık ve dönemsel GSYH, ticaret (10.00), Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi (13.00) Avrupa'da öncelikle izlenecek veriler olacak.

ABD'de Michigan Tüketici Güven Endeksi ve Baker Hughes sondaj kule sayıları (21.00) verileri izlenecek.

Peru (02.00), Belarus ve Rusya (13.30) merkez bankaları faiz kararlarını duyuracaklar. Son 3 toplantısında faizi değiştirmeyen Rusya Merkez Bankasının bu toplantıda da faizi yüzde 4,50 seviyesinde tutması bekleniyor.

New York Fed Başkanı John Williams, New York Ekonomi Kulübü  tarafından düzenlenen online etkinlikte konuşacak (18.00).

Günün önemli şirket haberleri 12/02/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)