E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDövizde sert hareketler görülebilir---

Dövizde sert hareketler görülebilir

Dövizde sert hareketler görülebilir
05 Haziran 2014 - 09:36 borsagundem.com

Yurtiçi piyasalarda USD/TL kurunun yüksek seyri devam etmekte

 Destek Menkul tarafından hazırlanan rapor:
   
"TÜM DİKKATLER DRAGHİ'DE !!   

Özellikle Enflasyon oranının beklentilerden olumlu gelmesi be başbakan Erdoğan'ın TCMB'yi faiz indirim miktarı konusunda sert bir ille eleştirmesi sonucu kurların 2.12 seviyeleri atığı gözlemlemiştik. Dün ise ABD tarafından gelen verilerin etkisi ile kur tarafında hareketlilik yaşandı. ABD Özel Sektör Tarım Dışı İstihdam verisinin beklentilerin altında kalması sonucu gerileyen kur, ardından ABD'de ISM imal olmayan endeks verisinin beklentilerin üzerinde gelmesi ile yükseliş hareketi gösterdi.

Gün içerisinde ise en önemli gelişme Avrupa Merkez Bankası'nın  ( ECB ) toplantısı olacak. Piyasalar ECB'nin faizleri 10-15 baz puan indireceği beklentisini fiyatladılar. Fakat faiz indiriminin yanında LTRO gibi kısmen de olsa bankalara kredi sağlanması veya mevduata negatif faiz verilmesi gibi politikaların da devreye sokulması ile USD/TL hem de EUR/USD tarafında düşüş hareketleri görülebilir. Özellikle EUR/USD paritesinde sert hareketlerin görülmesi kuvvetle muhtemel. Teknik olarak 1.645 seviyelerinin altında kalındığı sürece paritede düşüş hareketlerinin devam etmesi beklenmelidir. ECB'nin piyasa dostu yönünde kararlar açıklaması durumunda paritede yaşanacak düşüş hareketlerin 1.3560 ve 1.3470 seviyeleri destek konumunda bulunmakta. 
   
ECB'nin kararlarına bağlı olarak USD/TL paritesinde de hareketlenme görülebilir. Bu noktada kurun 2.1190 seviyelerinin altında kaldığı sürece ilk etapta 2.1060 seviyelerine gerilemeler görülebilir. Kurda daha sert düşüşlerin gözlenebilmesi için ECB'ninpiyasaların beklentisinin ötesinde genişleyici yönde karar alması gerekmektedir. Bu tür bir gelişmenin yaşanması durumunda 2.09 seviyeleri kur tarafında görülebilir. Olası yükseliş hareketi durumunda ise 2.1190 seviyelerinin yukarı yönde geçilmesi ve bu bölgenin üzerinde kapanışlar görülmesi durumunda 2.14 seviyeleri hedeflenebilir. Bugün oluşacak hareketlenmelerin ECB'ye bağlı olduğunu belirtelim.   

Altın fiyatlarında 1247-1241 seviyeleri arasında yatay hareketler görülmekte. Fiyatlarından aşağı yönde hareketine devam etmesi durumunda 1235 ve 1220 destek seviyeleri takip edilmelidir. Yukarı yönde hareketlerde ise 1255 direnç seviyesi olarak belirlenebilir. Yalnız altın fiyatlarında yukarı yönde hareketin başlayacağına dair bir emare görmemekteyiz. Bugün açıklanacak ECB kararlarının ardından Euro'nun zayıflama olasılığı gerçekleşirse Dolar'ın güç kazanması ile altın fiyatlarında gerilemeler görülebilir. Majör hareketlilik ise Cuma günü açıklanacak olan ABD Tarım Dışı İstihdam verisinin ardından gerçekleşmesini beklemekteyiz.
   
Günün bir diğer önemli gelişmesi ise İngiltere Merkez Bankası ( BOE ) faiz kararı toplantısı olacak. BOE'nin faiz ve varlık alım programını sabit tutacağı beklentisi hakim. Dolayısı ile GBP/USD paritesinde sınırlı etkisi olması beklenebilir. Paritede yükseliş hareketlerinin görülmesi durumunda 1.6770 önemli bir direnç seviyesidir. Bu seviyenin yukarı yönde geçilmesi durumunda 1.6840 seviyesi hedef konumuna gelecektir. Aşağıda ise 1.6720 desteği dikkatle takip edilmeli. Bu seviyenin aşağı yönde kırılması ile 1.6660 seviyesi destek konumunda bulunmakta." 
DESTEK MENKUL DEĞERLER
www.destekmenkul.com

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)