E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDövizde hareketlilik yataya döndü---

Dövizde hareketlilik yataya döndü

Dövizde hareketlilik yataya döndü
01 Aralık 2020 - 16:13 borsagundem.com

Sabah saatlerinde 7,82-7,83 bandında başlayan TL karşısından işlem gören dolar, piyasaların açılışı sonrası yönünü yukarı çevirdi ve 7,97'i aşarken, euro ise 9,48'e kadar çıktı.

Yılın son ayına girerken, yeni haftaya beklentileri aşan 3. Çeyrek büyüme ve BDDK'dan gelen normalleşme adımıyla başlayan piyasalar bugünü veri gündeminde sakin geçiriyor. Türkiye’de vaka artışları sonrası dün açıklanan yeni tedbirlerin piyasalara etkisi ve dünyadaki gelişmeler takip ediliyor. Türk Lirası, euro ve dolar karşısında güne yatay bir başlangıç yaptı.

Borsanın açılması ve İSO İmalat PMI Endeksi'nin salgından sonraki toparlanma sürecinde en kötü veriye işaret etmesi ile döviz kurlarında yukarı yönlü bir hareketlilik gözlendi. 

Güne başlarken 7,82-7,83 bandında hareket eden dolar kuru 7,9176 seviyesini görürken, euro 9,36 seviyesinden 9,48’e çıktı. Günün ilk yarısında kurlarda yaşanan yükseliş, düşük hacimler nedeniyle anlık bir hareketlenme olarak izlenirken, bu hareketin kalıcı bir sebebi bulunmuyor.

Günün ikinci yarısında kurlar gün içi zirvenin ardından gevşedi. Saat 16.00 itibarıyla dolar/TL 7,8624, euro/TL ise 9,4128 seviyesinden işlem gördü.

TCMB altın almıyor, ithalat rekora koşuyor

Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon sabit kaldı

Borsaların gelecek yıl yükselme ihtimali

Borsa İstanbul'da yükseliş sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sonra borsaya el sallarsınız🖐🏼01 Aralık 2020 20:31

    Döner döner aşılara kadar yatayda kitlerler malı aşı yayıldıkça dahada basacaklar aşağıya henüz ürkütmeden veriyorlar millete en az iki sene ağlayacak buralardan alanlar sonrasını bilemem.Aaa bakın düşmüyor çıkacak gidecek durmuyor nasılda inandırıcı değilmi ? Ehh alın diye bunlar ne zaman herkes aldı bolca daha bolunu verecekler piyasaya,bu tez ne zaman kesin olur yabancı girişi hızlanarak devam ederse,çünkü geliyorlarsa bu eşittir dolar aşağı demek onlar 1-2 aylığına gelmez 2-3 seneliğine gelirler ve gelirlerse dolar elinizde 2 sene kalır demedi deme ibrahim.