E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDövizde hareket yukarı yönlü---

Dövizde hareket yukarı yönlü

Dövizde hareket yukarı yönlü
29 Ocak 2021 - 08:33 borsagundem.com

Haftanın ve ayın son işlem gününde dolar ve euro, düne göre TL karşısında hafif yükseldi. Dolar/TL 7,37-7,38 seviyesinde, euro/TL 8,92'nin üzerinde işlem görüyor.

Haftanın ve ayın son iş gününde yurt içinde dış ticaret rakamları günün en dikkat çeken verisi olarak yakından takip edilecek. Yurt dışında da fiyatlanacak önemli veriler bulunuyor.

Dün 7,40'ın üzerinde güne başladıktan sonra günü 7,36'dan tamamlayan dolar/TL, bu sabah itibarıyla 7,37, euro/TL ise 8,92 seviyesinde.

08.30 itibarıyla dolar/TL 7,3824, euro/TL 8,9373 seviyesinden işlem gördü.

SALGINDA SON DURUM

Çin’den sipariş edilen korona virüs aşısının ikinci partisinin kalan kısmı, Türk Hava Yolları(THY)’na ait kargo uçağıyla Pekin’nden İstanbul’a getirildi.

Çin'de yeni korona virüs vakası sayısı 3 haftanın en düşük seviyesine indi. Dün 52 yeni korona virüs vakası tespit edildi. Önceki gün 54 yeni vakaya kaydedilmişti.

ABD’nin Güney Carolina eyaletinde yapılan korona virüs (Kovid-19)  testlerinde 2 kişide "B.1.351" olarak bilinen Kovid-19’un Güney Afrika  mutasyonu tespit edildi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in, Almanya’da yaşanan aşı krizine  çözüm bulmak üzere 1 Şubat’ta "aşı zirvesi" düzenleyeceği bildirildi.

Polonya koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında uyguladığı  karantina tedbirlerinde gevşemeye giderek, 1 Şubat’tan itibaren  alışveriş merkezleri, dükkanlar, müze ve sanat galerilerinin yeniden  açmaya hazırlanıyor.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) korona virüs salgınıyla   mücadele kapsamında başkent Lefkoşa ve Girne’nin ardından tüm ülkede  sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

AB Komisyonu, Belçika'dan AstraZeneca'nın bu ülkedeki aşı üretim  tesisinde inceleme yapmasını istedi.

Novavax'ın koronavirüs aşısının İngiltere'de yapılan testleri  virüsün İngiltere'de tespit edilen varyantı karşısındaki etkinlik oranının yüzsde 89,3 olduğunu ortaya koydu.

AstraZeneca'nın Kovid-19'a karşı Oxford Üniversitesi ile birlikte geliştirdiği aşının virüsünhh Güney Afrika varyantı üzerindeki etkisine ilişkin testlerin gelecek hafta sonuçlanacağı bildirildi.

YURT İÇİ GÜNDEM

Yurt içinde dış ticaret verileri, turizm gelirleri TÜİK tarafından  açıklanacak (10.00).

Kültür ve Turizm Bakanlığı 2020 yılına ilişkin giriş-çıkış yapan  yabancı ziyaretçi sayıları verilerini duyuracak (11.00). Geçen yılın 11 ayında yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 71,95 düşüşle 12,03 milyon  seviyesinde kalmıştı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, önümüzdeki 3 aya ilişkin "İç Borçlanma Stratejisi" raporunu açıklayacak (17.00). Hazine'nin Şubat ayında 45,8 milyar TL iç borç ödemesi bulunuyor. Hazine öncesi ay sonunda açıkladığı kesinleşmemiş Şubat ayı planında 7 tahvil ihalesi ve 1 kira sertifikası  programlamıştı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Rusya'ya ve Çin'e gidecek ihracat  trenlerinin Ankara Gar'dan uğurlanması törenine katılacak.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, bir araya gelecekler.

YURT DIŞI GÜNDEM

ABD'de kişisel gelir ve tüketim verileri, istihdam maliyet endeksi (16.30), Chicago PMI (17.45), Michigan tüketici güven endeksi, bekleyen konut satışları (18.00), Baker Hughes sondaj kule sayıları (21.00) gibi önemli veriler bulunuyor.

Almanya'da 2020 yılı 4.çeyrek döneme ilişkin GSYH verileri (12.00) ile yılın ilk ayına ilişkin işsizlik rakamları (11.55) gelecek. GSYH'nin 4.çeyrekte yıllık yüzde 4,0 düşeceği tahmin ediliyor.

Piyasalar haftayı nasıl kapatacak?

 

Borsada düzeltme mi, trend değişikliği mi?

 

Virüse karşı para

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)