E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDöviz yatay, ABD seçim sonuçları, Fed ve BoE izlenecek---

Döviz yatay, ABD seçim sonuçları, Fed ve BoE izlenecek

Döviz yatay, ABD seçim sonuçları, Fed ve BoE izlenecek
05 Kasım 2020 - 08:18 borsagundem.com

Dolar ve euro güne dünkü seviyelerinin hemen üzerinden başlarken, Fed ve BoE faiz kararları ile çekişmeli geçen ABD seçim sonuçları gündemin ilk maddesi.

Dolar/TL güne 8,42 seviyesinden başladı, 8,44 seviyesinden işlem görüyor. Euro/TL’de 9,90’nın hemen üzerinde 9,91 seviyesinden karşılık buluyor.

ABD'de seçimlerinden gelen haberler izlenmeye devam ediyor. Yurt  içinde önemli bir veri beklenmezken, gözler ABD Merkez Bankası(Fed)  ve İngiltere Merkez Bankası'nda (BoE) olacak.

Piyasalarda Fed'den bir faiz hamlesi gelmesi beklenmiyor. Analistler faizin yüzde 0,25 seviyesinde tutulacağını düşünüyorlar. Fed kararı saat 22.00'de açıklanacak, Başkan Jerome Powell'ın basın toplantısı 22.30'da  başlayacak.

Bugün saat 10.00'da İngiltere Merkez Bankası(BoE) faiz kararı da gelecek. Piyasalar BoE'den de bir faiz hareketi beklemiyor, ancak Para Politikası Komitesi'nin faizleri negatif bölgeye itmeyi değerlendireceği ifade ediliyor. Ekonomistler, tahvil alım miktarını ise 80-100 milyar GBP artıracağı yönünde görüş belirtiyorlar.

ABD'de faiz kararının yanı sıra, Challenger işten çıkarmalar (15.30), işsizlik başvuruları, tarım dışı verimlilik (16.30) ve doğal gaz stokları (18.30) takip edilecek veriler arasında yer alacak.

Euro Bölgesinde perakende satışlar verisi izlenecek.

Avrupa Merkez Bankası(ECB) Politika Yapıcısı Jens Weidmann, para  politikasındaki son gelişmeleri hakkında konuşacak (18.00).

Bugün karar açıklayacak diğer merkez bankaları Çekya ve Norveç olacak. İki merkez bankasından da faiz değişikliği beklenmiyor.

Yurt içinde Merkez Bankasının haftalık verileri dışında bir veri  bulunmuyor. Haftalık raporda yurt dışı yerleşiklerin hareketleri ile  rezervler takip edilecek.

Borsa İstanbul şirket mali tablolarından Anadolu Efes, Enka İnşaat, MLP Sağlık,Ülker ve Petkim bekleniyor.

Yatırımcılar enkaz altında kaldı

ABD ve Avrupa vadeli endekslerinde yükseliş sürüyor

Asya borsaları ABD seçim sonuçları ile yükseldi

ABD borsaları seçim kaosuna rağmen teknoloji hisseleriyle yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)