E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaNeden DüştüDöviz pozisyon açığı hisseleri düşürdü---

Döviz pozisyon açığı hisseleri düşürdü

Döviz pozisyon açığı hisseleri düşürdü
15 Aralık 2014 - 12:13 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da işlem gören ve döviz pozisyonuna göre en çok döviz fazlası ve açığı olan şirketlerin gözü kurlarda

BORSAGUNDEM.COM

Dolar/TL kurunda yaşanan hızlı yükseliş döviz açığı olan şirket hisselerinde satışların hızlanmasına neden oldu. Borsa İstanbul’da hisse senetleri bir yandan düşen petrol fiyatları ile makroekonomik görünümdeki iyileşmeyi fiyatlarken, bir yandan da döviz kurunda yaşanan yükseliş nedeniyle döviz pozisyonu olan şirket hisselerini fiyatlamaya başladı. Borsa İstanbul haftaya siyasi gelişmeler ve işsizlik beklentileri ile düşüşle başladı. Döviz kurlarında görülen yükselişte düşüşü hızlandırdı. Dolar bankalararası piyasada 29 Ocak’tan bu yana görülen en yüksek seviyeye çıkarak 2,3220 TL’yi gördü. BİST100 yüzde 0,70 kayıpla 82.572 seviyesine geriledi.

En çok düşen hisseler arasında ise döviz pozisyonuna göre açıktan olan şirketler yer almaya başladı. Döviz pozisyonuna göre en çok açığı olan şirket olan Türk Telekom yüzde 3 değer kaybetti.  Türk Telekom’un açıklanan son mali tablolara göre 9 milyar TL tutarında açığı bulunuyor. 2. sırada yer alan Koç Holding 8,8 milyar TL döviz pozisyon açığına sahip. Koç Holding’deki düşüş yüzde 0,41 ile sınırlı kaldı. THY’nin ise 7,8 milyar TL açığı bulunuyor. Hisseler yüzde 2,71 değer kaybıyla işlem görüyor. Anadolu Efes yüzde 2 oranında kayıpla işlem görüyor.

Meksa Yatırım Stratejisti Zeynel Balcı tarafından hazırlanan tabloda döviz pozisyonlarına göre şirketlerin sıralaması şöyle:


 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BORÇLARA DA BAKIP HESAPLAMALI.15 Aralık 2014 12:55

    DÖVİZ AÇIĞI VEYA DÖVİZ FAZLASI DİYE GÖRÜNEN ŞİRKETLERİN BANKA BORÇLARINI DA HESAPLAMALI ASLINDA DÖVİZ FAZLASI GİBİ GÖRÜNENLERİN BANKA BORÇLARINI DA HESAPLARSAK O DÖVİZ FAZLASI ACABA GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ Mİ YOKSA ÇOK DAHA AZ MI ANLAŞILABİLİR.