E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDöviz kurlarında yükseliş hedefleri---

Döviz kurlarında yükseliş hedefleri

Döviz kurlarında yükseliş hedefleri
04 Haziran 2014 - 10:50 borsagundem.com

Döviz kurlarında kısa vadeli düşüş trendi sona erdi

Bir süredi dolar ve euro'da devam eden kısa vadeli düşüş trendinin sona ermesiyle beraber yukarı yönlü hareketler yaşanırken hedef değerler de analiz edilmeye başlandı. Yarın yapılacak olan Avrupa Merkez Bankası toplantısı öncesi hareketliliğin arttığı döviz kurlarına ilişkin olarak Borsagundem.com için değerlendirmelerde bulunan Levent Kerik, ''bir süredir gelişmekte olan ülkelere olan para girişi kısa vadeli düşüş trendine neden oldu'' dedi.

Dolar/TL 2,1155 seviyelerinden başladığı güne, bankalararası piyasada en yüksek 2,1277 TL'yi gördükten sonra, saat 11:35 itibarıyla 2,1253 seviyesinden devam ediyor.

TL'de carry trade riski

Son zamanlarda TL'nin carry trade açısından risk taşımaya başladığına ilişkin raporların gelmeye başladığına dikkat çeken Kerik, dolar/TL için şu analizlerde bulundu: ''Dolar/TL son 2 haftadır 2,08 ile 2,11 arasındaki bantta hareket etmekteydi. Dün itibarıyla bu bandın 2,1173 kapanış ile geçilmiş olması nedeniyle dolar/TL, 2,13 hedefiyle yükselişte. Haftalık bazda 2,1220 üstünde gerçekleşecek bir kapanış, kurda 2,1525 seviyelerinin görülmesine neden olabilir.''

Avrupa Merkez Bankası alternatifleri

Euro/TL için de değerlendirmelerde bulunan Levent Kerik, ''kısa vadeli düşüş trendinde olan euro/TL'de de aynı gerekçelerle yükseliş görüldü. 2,8400 ile 2,8850 bandında hareket eden Euro/TL, bu bandın geçilmesiyle 2,9150 hedefli yükselişte'' dedi.

Yarın yapılacak olan (ECB) Avrupa Merkez Bankası toplantısından çıkması muhtemel faiz indirimi ve parasal genişlemeye ilşkin adımların fiyatlandığını belirten Kerik, KOBİ'lerin desteklenmesi amacıyla bankalara verilecek 40 milyar euroluk desteğin yakından takip edileceğini belirtti. Piyasa beklentilerinin gerçekleşmesi durumunda Euro/dolar'da aşağı yönlü trendin 1,35'e kadar devam edebileceğini söyleyen Kerk, akdi takdirde öncelikle 1,3680 devamında ise 1,3750 hedefli ani yükselişler görülebileceğini belirtti.

Euro/TL'de son işlemler 2,8920 seviyesinde bulunuyor. Euro bugün en yüksek 2,8964 TL'yi gördü. 
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)