E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDördüncü çeyrek borsalarda güçlü yükselişlere gebe---

Dördüncü çeyrek borsalarda güçlü yükselişlere gebe

Dördüncü çeyrek borsalarda güçlü yükselişlere gebe
01 Ekim 2020 - 12:25 borsagundem.com

ABD borsalarının gündeminde karamsar seyir devam etse de ekonomik toparlanmaya yönelik olumlu işaretler dördüncü çeyreğin çok güçlü geçebileceğini gösteriyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları eylül ayını korona virüsün ikinci dalgasının ve bir türlü geçmeyen ikinci teşvik paketinin oluşturduğu karamsar havayla geçirdi. Buna karşın yatırım danışmanlığı şirketi Leuthold Group’un Baş Yatırım Stratejisti Jim Paulsen ise Wall Street’in kötümserliği fazla abarttığını belirtiyor.

Baş stratejist ABD’deki en son tüketici güven endeksi rakamlarından artan gayrimenkul satışlarına kadar ekonominin eşi görülmemiş bir toparlanmayı doğru bir yönelim yansıttığına inanıyor ve yatırımcıların bu durumu yakın zamanda fark edeceklerini belirtiyor.

Paulsen CNBC’deki röportajında, “Biz dördüncü çeyreğe girerken şu anda oldukça fazla iyi şey gerçekleşiyor. Bunların birincisi yılın son çeyreğine girerken oluşan inanılmaz ekonomik momentum” ifadelerine yer verdi.

Wall Street endekslerinde üçüncü çeyrek genel anlamda kazançlı bir tablo gösterse de eylül ayında S&P 500 %4, Dow Jones %3 teknoloji ağırlıklı Nasdaq ise neredeyse %5 oranında düşüş gösterdi.

Baş stratejist eylül ayının gelecek üç ayın habercisi olduğuna yönelik karamsar senaryoya şüpheyle yaklaşıyor.

Ekonomik veriler boğa piyasasını gösteriyor

Paulsen boğa piyasasını gösteren ekonomik aktivitenin önünde sonunda şu an korona virüs vakalarının artmasının, kasım ayı başkanlık seçimlerinin ve mevsimsel etkilerin zorlamaları karşısında borsayı domine edeceğine inanıyor.

Genel ekonomi ile Wall Street arasındaki güven seviyesinin tarih boyunca farklı olduğunu ve bunun hisse senetlerini yükselttiğini belirten baş stratejist, “Tüketicilere bakarsanız inanılmaz bir hızda çok pahalı ürünleri satın aldıklarını görürsünüz. 1988’den bu yana ve yatırımcıların güveni ortalamanın altındayken tüketici güveninin ortalamanın üstünde olduğu zamanlarda S&P 500’de yıllık %20 oranında getiri elde ediliyor. Bu nedenle bana kalırsa bu göstergeler başka bir olumlu çeyreğin gerçekleşeceğini kanıtlıyor” dedi.

Kötümserlik devam ederken fırsatlar hala var

Paulsen hala yapabiliyorken Wall Street’in kötümser havadan faydalanılması gerektiğini belirtiyor. Baş stratejist yatırımcıların yeni para koymak için geç kalmaması gerektiği ve S&P’deki ekonomiye duyarlı hedeflerin en iyi sonuçlar vereceği tavsiyesinde bulunuyor.

Paulsen röportajının sonunda teknoloji ve yeni nesil hisse tercihlerinden uzaklaşmayı buna karşın yine de potföylerde bulundurmayı tavsiye ediyor. Baş stratejiste göre piyasanın yeni liderleri düşük sermayeli şirketler, döngüsel hisseler ve uluslararası hisseler olacak.

Cooperman: Borsada üç farklı piyasa var

 

Ekim ayı borsalarda fırsat vadediyor

 

Başkan kim olursa olsun 2021 boğaların yılı olacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okie Dokie01 Ekim 2020 14:07

    Borsa yükselişlere gebe mi bilmem de bu kadar çok boğa sevici olursan yakında sen bazı şeylere gebe olabilirsin dostum Paulsen.