E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriDönüşüm programı Teknosa'da tabloyu değiştirdi ---

Dönüşüm programı Teknosa'da tabloyu değiştirdi

Dönüşüm programı Teknosa'da tabloyu değiştirdi
23 Kasım 2020 - 17:45 borsagundem.com

Sabancı Holding iştiraklerinden Teknosa, pandemi döneminde dahi müşterilerine kesintisiz, hızlı ve kapsamlı deneyim sunarak 3. çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre %61 büyüme ile 1,7 milyar TL’lik ciroya ve 62,5 milyon TL’lik net kara ulaştı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemiye rağmen, 2020 yılında yükselen performansını sürdüren Teknosa, ‘Yeni Neslin Teknosa’sı mottosuyla dijitalleşme altyapısına yaptığı yatırımlar ve müşteri odaklı dönüşüm; ciro, sepet büyümesi ve karlılık gibi göstergelerde olumlu etkisini gösteriyor. Pandemi dolayısıyla mağazaların kapalı olduğu dönemde Teknosa.com ve mobil kanal satışlarında önemli bir ivme yakalayan marka, Haziran ayı itibarıyla mağazaların açılması ve uygulamaya koyduğu sektörde fark yaratan hizmetleriyle performansını yükseltmeye devam ediyor.

BÜLENT GÜRCAN: BAŞARI GRAFİĞİMİZİ TARİHİMİZİN EN YÜKSEK SEVİYESİNE TAŞIDIK

Yılın ilk 9 aylık performansını değerlendiren Teknosa Genel Müdürü Bülent Gürcan, “Müşterilerimiz için dönemin ihtiyaçlarına uygun yenilikleri hayata geçirip kesintisiz hizmet vermemiz, online satış ve hizmetlerdeki gücümüz, tedarik zinciri, nakit ve insan kaynakları yönetimi konularında aldığımız aksiyonlar başarıyı getirdi. Bu sonuçlarla birlikte yılın ilk altı ayında toplam ciromuz, geçtiğimiz yılın ilk yarısına oranla %8,7 artış göstererek 2 milyar 4 milyon TL’ye ulaştı. 2020 yılının ilk 6 ayında, online ciromuz 559 milyon TL’ye ulaştırarak geçen seneye göre %367 arttı. Yılın üçüncü çeyreğinde başarı grafiğimizi tarihimizin en yüksek seviyesine taşıdık ve kuruluşumuzdan beri geçen 20 yılın en iyi çeyrek performansına eriştik. İvme kazanan dijitalleşme, Teknosa’nın sağlıklı büyümesinde, yükselen performansımızda itici bir güç.
Dijital ve müşteri odaklı dönüşümümüz, sürekli değişen ve artan teknoloji ihtiyaçları karşısında en iyi şekilde hizmet vermemizi sağladı. Omnichannel (çoklu kanal) yapımızla müşterilerimize kesintisiz, hızlı ve kapsamlı deneyim sunduk ve sonuç olarak geçen yıl aynı döneme göre %61 büyüme ile 1,7 milyar TL’lik ciroya ve 62,5 milyon TL’lik net kâra ulaştık. Üçüncü çeyrekteki rekor performansımızla birlikte yılın ilk 9 ayında ciromuz, geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla %28 artış göstererek 3 milyar 674 milyon TL olarak gerçekleşti. Net karımız, 15,9 milyon TL’ye ulaştı.  Mağazalarımız satışlara önemli katkısını sürdürürken, Teknosa.com ve mobil uygulamalardaki yükselen grafiğimiz de devam etti. E-ticarette 2020 yılının üçüncü çeyreğinde geçen yıla göre %123 büyüme elde ettik ve ilk 9 aylık online ciromuz sektörün üzerinde bir büyüme göstererek geçen yıla göre yaklaşık 4 katına çıktı ve 705 milyon TL oldu. Online satışların payı toplam ciro içinde %19’a ulaştı” dedi.

DİJİTALLEŞME İLE SEKTÖRDE İLKLERİ HAYATA GEÇİRİYOR

Teknosa, teknoloji ihtiyacının artmasıyla birlikte tüketicilerin güvenilir adresi olmaya devam ederken dijital atılımlarıyla ekosistemine fayda sunuyor. Teknosa.com da yeni altyapısı, hızlı sevkiyatı, hizmet kapsamını genişletmesi, ürün bulunurluğu ve çeşitliliğinde sağladığı iyileşme ile hizmet kalitesinde fark yaratarak başarılı bir performansı etkiledi.

Omnichannel stratejisi ile hem mağaza hem de online kanallarda sundukları yenilikçi hizmetleri aktaran Gürcan; “Teknosa olarak online ve offline kanallarda oluşturduğumuz entegre gücü, müşteri odaklı yenilikçi hizmetler sunarak değere dönüştürüyoruz. Bu süreçte artan teknoloji ihtiyaçlarına erişimi kolaylaştırmak için hızlı teslimat ağımızı büyüttük. Şu anda online alışverişlerde 48 ilde aynı gün ve ertesi gün teslimat gerçekleştiriyoruz. ‘Araçta teslimat’ (Click & Drive) uygulaması da sektörde sadece Teknosa’da var.
Online kanallarımızda müşterilerimize birebir deneyim sunmak için geliştirdiğimiz canlı destek (live-chat), whatsapp destek hizmetlerimizden sonra video-chat uygulamasını da devreye alıyoruz. Teknoloji severler, mağazadaki uzman arkadaşlarımıza video üzerinden erişip, mağazaya gitmeden ürünleri deneyimleme ve detaylı bilgi alma imkanına sahip oluyorlar. Büyümeye ve fırsatlara çok açık bir sektörün Türkiye’deki en deneyimli markasıyız. Yeni Neslin Teknosa’sı vizyonuyla dijital ve müşteri odaklı dönüşümde yeni atılımlarla, toplumumuz için fayda üretmeye ve ekosistemimiz için değer yaratmaya odaklanacağız” dedi.

Reformlar için iş dünyasının görüşü alınacak

MB Başkan Yardımcısı'ndan fonlama açıklaması

Yükseliş ivmesi artan hisseler

3 önemli gösterge ile hisse analizi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 40,74
En Yüksek: 41,28
En Düşük: 39,60
Değişim 0,00 %
FK: 10,95
PD / DD: 3,19
İşlem Hacmi 125.146.763
Toplam Adet: 3.103.438
Ağırlıklı Ort.: 40,21
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Xx24 Kasım 2020 10:19

    Telefonda konusyn.kisisel sorunlariniz ve gecmisinizi...devlet merci bos isler uretiyo.suni gundemle vakit kaybediyo...

  • İzzet BAŞ24 Kasım 2020 09:30

    Şu anda ülke ekonomi olarak dibe vurdu. Dikkatleri ora bura çekme oyunları bunlar.. BUNDAN SONRA EKONOMİYİ BİLEN VE TOPARLIYACAK  ALİ BABACANA YÖNELME ZAMANI... PARA  hırsı olmayan iyi yetişmiş dünya para hareketlerini izleyen ZEKİ,ÇALIŞKAN,SAPLANTISI OLMAYAN, LİDEEEEEEEERRRR. Türkiye de parti değil lidere endeksli başarı vardır. HALA BU ÜLKEDE  CHP,AKP, MHP, adına partim diyen seçmen hastalığından kurtulmadıkça KURTULUŞ YOK.....

  • Bir yorum24 Kasım 2020 15:01

    Dibe senin koca popon vurmuş sersem herif!  Ahlaksız  dibe vurmayı  görecen sen ve senin gibi soytarılar!  Bilmem nerelerini kaşıya kaşıya her türlü melanet  niyetlerini  dışa vuran şerefsizler eninde sonunda belanızı bulacaksınzı

  • Batak24 Kasım 2020 01:32

    Bülent bey neden ak partini baş tacı neden oğlu milletvekili neden söylediği her laf dan sonta level atlıyor..Bülent arınç istifa ve oğlu dahil etmezse bir daha ak partiye oy vermeyi duusnmuyorum ha hdp ha bülent arınç

  • Coğrafya23 Kasım 2020 22:37

    Bu coğrafyada müslümanın elinde mal çok zor kalır, ya Avrupa'nın hırsızları yada Asya'nın münafıkları hainleri hiç bitmez bu topraklarda, reise ALLAH cc yardım etsin,

  • Oz23 Kasım 2020 20:52

    Akp nin icratlarını beğenmiyorsanız benimsemiyorsanız, her sözünüzden sonra atılan her fırçaya karşı manevralı mırnaşmalar yapıp yaranmaya çalışmayın. ! Uygulanan yanlışlar konusunda bir düşünceniz varsa yiğit gibi çıkıp ifade edin ve arkadında durun! Yiğit gibi Ülkenin hukuk adalet sistemi emirkomuta içinde yerlebir edilmiş, ekonomik sosyal adalet yerlebir edilmiş, kötü ekonomi yönetimi ile ülke kaynakları yağmalanıp tüketilmiş, kötü dış politika yönetimi ile ülke çıkmaz sokaklara sokulmuş, parlameter sistem hiç olmuş, eğitim sistemi berbat olmuş, şehircilik sadece beton olmuş, bireysel toplumsal haklar bastırılmış” şeklinde ifade edin. Ama bunları ifade etme yerine fısıldamalarla, azıcık ileri sonra tam geri vites yapmalarla mırnaşlamalarla, eğer akp gemisi batarsa ilk kaçışanlardan olma aralığı oluşturup batığın sorumluluğunu nasıl üstümüzden atarız sinsi hesabını yapanları da bu millet iyi görür!!

  • Pala23 Kasım 2020 20:04

    Bülent Arınç yürek yemiş:) elinde sağlam koz var demekki

  • Emre23 Kasım 2020 20:45

    Ne yürek yemesi, hepsi hemen siniyor!

  • Gercekler 23 Kasım 2020 18:47

    Akp içinde olup biteni benimsemiyorsanız, nedir atılan her fırçaya karşı manevralı mırnav mırnavlar! Öyle bir düşünceniz varsa yiğit gibi çıkıp Ülkenin hukuk adalet sistemi emirkomuta içinde yerlebir edilmiş, ekonomik sosyal adalet yerlebir edilmiş, kötü ekonomi yönetimi ilr ülke kaybakkarı yağmalanıp tüketilmiş ve kötü dış politika yönetimi ile ülke çıkmaz sokaklara sokulmuş,! Ama bunları ifade etme yerine bazıları sadece kenarından kıyısından mırnavlayarak eğer akp gemisi batarsa ilk kaçışanlardan olalım batığın sorumluluğunu nasıl üstümüzden atarız sinsi hesabını yapıyor sadece!

  • Turk23 Kasım 2020 18:39

    REYIS BU VATANDASA IYILIK YAPTI AMA BUNUN REYISSE HICBIR FAYDASI OLMADIGIGIBI ZARARI VAR.

  • Kürt23 Kasım 2020 20:05

    Kabile mi bu ne reisi?