E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDonald Trump 'Yüzyılın Anlaşması'nı açıkladı---

Donald Trump 'Yüzyılın Anlaşması'nı açıkladı

Donald Trump 'Yüzyılın Anlaşması'nı açıkladı
28 Ocak 2020 - 20:14 borsagundem.com

ABD Başkanı Donald Trump, "Yüzyılın Anlaşması" olarak nitelendirdiği Orta Doğu Planı'nı açıkladı

ABD Başkanı Donald Trump, "Yüzyılın Anlaşması" olarak nitelendirdiği Orta Doğu Planı'nı açıklıyor. Trump, 4 yıl boyunca Filistin'in İsrail ile müzakere edebileceğini belirterek, Kudüs'ün İsrail'in bölünmemiş başkenti olmaya devam edeceğini açıkladı.

Donald Trump, Orta Doğu Planı’yla ilgili şu ifadeleri kullandı:

* Her iki taraf da barışı istiyor ve İsrail barışı gerçekten çok istiyor. Gelecekte, Filistin devleti olacak bir toprak da yaratacağız ve burada terörizmi katı bir şekilde reddedecek olan bir Filistin devletinden bahsediyoruz.

* Burada Kudüs, bölünmeden İsrail´in başkenti olacak. Ama bu çok büyük bir şey değil çünkü ben zaten bunu sizin için yaptım. Bu şekilde kalacak. Benim vizyonuma göre İsrail için çizdiğimiz bu sınırı ABD resmi olarak tanıyacak. İki devletli geçiş sürecinde ne olursa olsun İsrail devletinin güvenliği hiçbir şekilde tehlikeye düşmeyecek.

* Gece kulüplerine otobüslere yönelik saldırılar bir daha geri gelmeyecek. Ben İsrail için çok şey yaptım. ABD büyükelçiliğini Kudüs´e taşıdım. Golan Tepeleri´nin İsrail´e ait olduğunu tanıdım.

“FİLİSTİN’İN BAĞIMSIZ BİR ÜLKEYE SAHİP OLMA ŞANSI OLACAK”

İran ile yapılan nükleer anlaşmadan çekilmenin ABD için en önemli şeylerden birisi olduğunu belirten Trump, sözlerini şöyle sürdürdü:

* Belki de en önemlisi, İran ile yapılan bu korkunç nükleer anlaşmadan ABD´nin çıkmasını sağladım. Dürüst olmak gerekirse belki de en önemlisi buydu. Filistinliler için de çok şey yapmam gerekiyor. Aksi halde adaletsiz olur.

Filistinliler için de bağımsız bir ülkeye sahip olma şansı olacak. Bu harita ile başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin olacak. Yıllarca Filistin halkına verilen sözler tutulmadı ve bunu hayal kırıklığını yaşadıklarını biliyorum. Bunları bir kenara bırakmalılar. Bizim ortaya koyduğumuz plan onların topraklarını iki katına çıkacak. Başkentlerinde bir ABD büyükelçiliği kurulacak.

“50 MİLYAR DOLAR DESTEK SAĞLANACAK”

Söz konusu plan kapsamında, Filistin halkının kendi ayakları üzerinde duracağını ve gelirinin ikiye, üçe katlayacağını iddia eden Trump, şu ifadeleri kullandı:

* İsrail, Ürdün Kralı ile birlikte çalışarak bölgedeki kutsal mabetlerin güvenliği sağlama konusunda iş birliği yapacaklar. 50 milyar dolarlık bir destekle birlikte yeni kurulacak Filistin devletinin ekonomisi tesis edilecek. Bir milyon Filistinli için iş imkanı sağlanacak.

* Filistin halkının geliri ikiye üçe katlanacak. Bizim vizyonumuz artık Filistinlilerin yardım ile yaşamalarını sağlayan döngüden onları kurtarmak. Kendi ayakları üzerinde durmalarını destekleyeceğiz.

* Hamas’ın, İslami Cihat örgütünün kötü faaliyetlerini yasaklayacak kanunlar olacak ve finansal olarak terörün hiçbir şekilde destek almamasını sağlayacağız.

“İRAN REJİMİ ZAYIFLADI”

Donald Trump, İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani´nin öldürülmesinin ardından İran rejiminin gücünün zayıfladığına belirterek, “İran rejimi izole oldu ve zayıfladı. Kasım Süleymani öldürüldü. Hizbullah´ın lideriyle beraberlerdi ve iyi bir şey yapma niyetinde değillerdi. İran, oradaki İsrail düşmanlığını hep kullandı. Kendi yetersizliklerini örtmek için hep İsrail düşmanlığını kulandı. İsrail ile hep savaş halinde olmaları gerektiğini söylediler” dedi.

TRUMP’TAN İSRAİL TWEETİ

Açıklamanın ardından ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabı üzerinden İsrail haritası paylaştı. Paylaşımını hem İbranice hem de İngilizce olarak yapan Trump, “Ben her zaman İsrail Devleti ve Yahudi halkının yanında olacağım. Onların güvenlikleri ve tarihi anavatanlarında yaşama haklarını şiddetle destekliyorum. Barış zamanı!” ifadesini kullandı.

Trump’ın açıklaması sonrası Filistinliler sokağa döküldü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (36)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİR29 Ocak 2020 19:45

    KÂFİRLERİN ŞEDDELİSİ, teröristlerin HAMİSİ, ABİSİ. Artık insanlık eğer mevcutsa topyekûn USA-İSRAİL'E HADDİNİ BİLDİRMELİDİR! Türkiye ve REİS'imizin zalimlere başkaldırışı desteksiz kalmamalıdır, İNSANIM DİYEN HERKES BU İŞGALE DUR DEMELİDİR.

  • : ))29 Ocak 2020 19:36

    Değerli dostum.... Yine kandırıldım.. dostum dostum dedim... kınayan bay kemal oldu...  : ))) anlayana.. siz bu kafa ile daha çokkk çokk kanar kanar durursunuz... Neyseki işi bilen ilk seçimde yönetime geçecek. herley şahane olacak şahane... +800 de kapak olsun  :))) hazmedeceksiniz.. hiç bir şey olmamışolasa bile.. imamoğlu cumhurbaşkanı olmuştur... az kaldı

  • Cemo29 Ocak 2020 12:58

    kafalarına göre devlet kuruyorlar bune pervasızlık

  • KEREM KALBURÜSTÜ29 Ocak 2020 11:53

    Tüm müslüman ülkeler birlir ve beraberlik içinde hareket etseler abd ve israil ile ilişkileri kesip petrol ambargosu yapsalar hiç bir şey yapamazlar.bakın görürsünüz başımı daha büyük felaketler gelecektir.herkeste bundan payını az yada çok alacaktır.birde müslüman olarak geçiniriz ama bundan büyük müslümanlara yapılabilecek hiç bir kötülük yoktur.ALLAH yavaş yavaş bunun işaretlerini verdi çin de en az 100 000 000 insan geberecek sıra diğer ülkelere gelecek çeşitli felaketler ile .

  • KEMAL YILANKIRKAR29 Ocak 2020 11:49

    CHP ve İYİ parti nasıl parti arkadaşlar .sizler müslüman değilmisiniz.neden abd nin bu hareketine karşı hemen tepki vermediniz.yazıklar olsun bunlara oy verenlere.ondan sonra da deprem sel afetler gelince ALLAH a isyan etmeyin.böyle durumlarda müslümanlar birlik icinde olmaz ise ALLAH hiç kimseye yardım etmez.istersen evlerini çelik kasalardan yap o ne yapar yapar azabını bizim üzerimizi her gün daha da şiddetlendirip bizleri süründürür.

  • MELTEM GÜZELBAHAR29 Ocak 2020 11:46

    Sanki Trump kendi malını oğullarına dağıtıyormuş gibi hareket ediyor.burası müslümanların ilk kıblesi buranın savaşı kıyamete kadar olacaktır.sen askeri yönde suan güçlü olabilirsin fakat yüce ALLAH kızdığı anda israil ve abd diye bir devlet haritada olmayacaktır.

  • kadir ekici29 Ocak 2020 11:40

    yaşa varol bravo, trump-netenyahu     ne güze ltebessüm  ediyosunuz.

  • R.Demir29 Ocak 2020 11:34

    Sari kafa Siz İstesennizde istemesenizde Allah Nuru'nu Tamamlıcak Zalimler için Yaşasın Cehennem

  • malkoçoğlu29 Ocak 2020 10:59

    ey abd , ey israil içine sıçiym anlaşmanızın ! 

  • tv29 Ocak 2020 10:37

    israile diz çoktur amerikayı da elinde oynatırsın ben israilin varlıgınıda kabul etmetenlerdenim   ne olacaksa olsun 

  • kötü adamlar29 Ocak 2020 10:36

    suriye nin içi de büyük israil projesi için boşaltılıyor. bu 7 milyon suriyeli yi ülkelerinden kovalıyan güçler kötü adamlar  YÜCE ALLAH cezanızı versin.

  • DEVRAN29 Ocak 2020 09:44

    Elbet bir gün yeni Selahaddin Eyyubiler çıkar. Çalış Müslüman uyuma.

  • Kudus29 Ocak 2020 09:00

    Allahın laneti senin ve senin gibi şeytanın maşalarinin üzerine olsun. Rabbim tez zamanda helak eylesin sizleri ve yardakciliginizi yapan pislikleri. Amin.

  • Nedim29 Ocak 2020 11:04

    Münakaşa etmeni zamanı değil arkadaş doğru bir dua yapmış!  Kader sırrında kimin ne olacağı bellidir.  Bizim için sırdır.  Güce tapmak ise  münafıklıktır.  Şimdiden burada her zaman olduğu gibi kendi devletinin hükümetinin aleyhine atıp tutan  lağım sıçanları da elbette hiç  ummadğı  anda Hak kın tokadını yiyecektir.  Allah her şeye kadirdir. 

  • AKILFİKİR29 Ocak 2020 09:42

    Selâhaddin Eyyübi senin gibi beddua edip acizlik yapmadı. Allahına sığınıp kılıcını kuşanıp fettetti KUDÜSÜ.

  • burak29 Ocak 2020 08:38

    zenginle fakirin kumarı , zenginin parası var kozu var , fakirin nesi var donu var.Adamlar basıyor parayı parsel parsel satın alıyorlar.yeterki paran olsun dünyanın her yerinden ev ,tarla bahçe alabiliyorsun , belki yıllar önce kanla alınan en güzel yerler parayla alınabiliyor.

  • Arif 29 Ocak 2020 07:56

    Ya bu sarı kendini general sanıyo, anlaşma falan gibi durumlardan bahsediyo. Komik insanlar. Adam ağzı ile değil yüreği ile konuşur.

  • Yusuf 29 Ocak 2020 07:44

    Ben bunlara kızmıyorum, bunlara tepkisiz kalan Müslümanlara kızıyorum. Bize en ufak şeyde bildiri yayınlayan sözde arap birliğinden sert ve yaptırımı olan bir tepki vermesini dört gözle bekliyorum ama imkansız. Böyle omurgasız liderler olduğu sürece Müslümanlar daha çok zulüm görür.

  • Durali29 Ocak 2020 00:02

    Sizin ikinizin de sıfatına. Deccalın kulları

  • pazarci28 Ocak 2020 23:07

    Allah,in Gazabi,Islam,i ve Musluman,i eziyet edenlerin ve sebep olanlarin uzerine olsun .Amin.Aaah araplar ah,bazi iki yuzlu satilmis araplar ,sizin yuzunuzden bircok Musluman eziyet gormekte ve evinden surulmekte......

  • : ))28 Ocak 2020 22:56

    onlarca yıl sonra, filistin halkı oylama yapar.. bizide israil kolonisi kabul edin derler.. bunlar böyle kardeşim araplara hüç güvenmem.. sonra israil para birimine geçip, sömürge gibi bolluk ve refah içinde israil çatısında yaşarlar... aynı ingilizlerin irlandası gibi... allahın koyun çoğanları sterlıne paralaırnı çevirip, turkıyede krallar gibi yaşıyor. inhilizler sömürmuyor, biz sömuruyoruz diyolar... filistinin olcada o... onlarca yıl sonra... Turkıyeye gelir tatil yaparlar krallar gibi..  geçin bu ayakları... Meryem ana, efes şehrını bile israilli firma kiralamış işletiyor diyorlar.. dını nokta sonuçda Türkiye bile verdise böyle yeri para karşılığı kiraladısa ben bişe demıyorum.. para bütün musluman ulkelerın en kilitli kapılarınıda açan en masum silahdır. bu yaşıma geldım bunu gordum. kanal istanbul diyorsun elın zengın arapları villa yapma geliyor... musluman felan fılan demesın kımse bana. kullum zarar. feto bile hoca efendı hayırsever dıye çıkıyordu  

  • Nedim29 Ocak 2020 10:57

    fetoş köpeği,  güce tapan münafık;  Çok yakında rezil rüsva olacaksınız.

  • AAA28 Ocak 2020 22:40

    Valla çokta umrumuzda filistinliler ermeni soykirimi destekledikleri aklıma geliyor.

  • maho29 Ocak 2020 01:41

    zeytin dalı operasyonunu da kınamıştı

  • Kaçan Grup28 Ocak 2020 22:02

    filistin’in israil ile karşılaştırılabilir bir gücü yok. destek veren arap ülkeleri, iran, türkiye vs.. de ancak boş boş  konuşuyor. bu anlaşma ile mevcut durumdan daha iyi bir durum sağlanabilir mi ona baksınlar. 

  • gerçek28 Ocak 2020 22:01

    ne dedi şimdi ben size kutsal kudüs şehrini verdim. şimdi ne dedi kutsal istanbulu kazandım aldım. şimdi ne dedi yahudilerde kutsal mekkeye girecek dediler. bazıları. sizin hiç aklınız yok oraların sahibi kim kuran ı kerimde apaçık yazar . Yüce Allah size öyle bir ceza verirki elinzdekilerde gider. az kaldı azzz.

  • Serkan28 Ocak 2020 21:59

    Yine iphonelar kırılıp kolalarmı dökülecek

  • ...28 Ocak 2020 21:52

    Topunuzun ALLAH belasını versin

  • hoca29 Ocak 2020 01:42

    beddua dinde yok diyordunuz 17 aralıkta? ne oldu, din mi değiştirdiniz, dini mi değiştirdiniz?

  • Bika28 Ocak 2020 21:50

    Trump seçim hazırlıklarına başlamış, rakibi Demokrat Partisi adayının Yahudi asıllı ya da Siyonist olma olasılığı yüksek.

  • Battal28 Ocak 2020 21:39

    Sihirli kelimeleri damardan vermişler. Lakin zehir sonradan etkisini çok acı gösterecektir. Müslümanlar uyumaya devam. Belki öldükten sonra uyanırsınız...

  • emekci28 Ocak 2020 21:32

    israil kudüsü alalı yarım yüzyılı geçti zaten

  • Deli veli28 Ocak 2020 21:19

    Filistinli-israilli araplara üç beş kuruş teklif edilecek, bir kısmı alacak, israil egemenliğini kabûl edecek veya terk edip boşalan suriye ye sürülecek. Bir kısmı da karşı çıkıp direnecek...

  • Barış İnsan28 Ocak 2020 21:09

    Assagilik herif Sana söylenecek sözcüğün sözlükte olmadığını biliyorum.

  • İnşallah 28 Ocak 2020 20:59

    İnşallah bir gün İsrail’in de top yekün yok oluşunu bu müslüman halka gösterir her şeyin sahibi olan

  • ıtri28 Ocak 2020 21:31

    Allah'a top yekün yokoluş bedduası edersen sana geri döner. beddua etme