E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem Domates ihracatı izne bağlandı---

Domates ihracatı izne bağlandı

 Domates ihracatı izne bağlandı
07 Eylül 2022 - 01:05 borsagundem.com

Domates, İhracı Kayda Bağlı Mallar Listesi'ne eklendi. İhracat için Ticaret Bakanlığı'ndan izin alınması gerekecek

İhracı Kayda Bağlı Mallara İlişkin Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı.

Domatesler (sirke veya asetik asitten başka usullerle hazırlanmış veya konserve edilmiş), İhracı Kayda Bağlı Mallar Listesi'ne eklendi.

Bu kapsamda domates ihracatı için Ticaret Bakanlığı'ndan izin alınması gerekecek.

Bakan Nebati'den 'ihracat' açıklaması: Rekor tazelendi

 

Maden ihracatında yeni rekor geliyor

 

Ukrayna'nın tahıl ihracatı geçen yıla göre yarıya indi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )07 Eylül 2022 08:35

    Yeme kardeşim. Ayağını yorganına göre uzat. domates alma. et alma, süt alma, yoğurt alma, klaymak alma, bal alma, zeytın alma, vb. vb. almakı satanlar ucuz satmak zorunda kalsın :D  Alın sizlere fırsatçılara karşı çözüm : )) bu mantıkla gelinen noktamız. Zaten denetimlerle zam yapanlar yakalanıp ceza kesiliyor. :D ne oldu çözüm oldu mu ? ... sorun senin paran okadar bereksiz ki, hiç bişe alamıyorsun. NAS demek bereket demek. Ama doğu olarak işini yaparsan sana bereket verir. Paranın berektsizliğini, nas diyerek bu hale getirenler tabiki milletin tokatını yiyecektir. Bu kadar kötü ekonomi asla görmedim. yaşamadım.  ki ortada umut ışığı göremiyorum şahsen. bu sene domates , biber, vb fiyatlar artacak. ki yurtdışına satılırsa yemekler salçasız doamtessiz olur. bu senekonserve vb kışık hazırlıklarıda malesef eski geleneklere göre yapılamadı. İşler zor. Sabır.

  • Mucise Reis : )07 Eylül 2022 07:59

    Almanyada asgari ücretli saatte 12 euro kazanıyor( asgari cüretli oranı yüzde 5 altında, kimse çalışmaz asgari ücret ) ... Ve 12 kg Türk domatesini alabiliyor... 1 euro ya en kaliteli 1. sınıf daomtes alabiliyor... Türkiyeden ihratç ediliyor. Böyle olunca domates talebi yurtdışından sürüyor. Yurt dışı ucuz türk domatesi alabiliyor. Bizde raflarda olsada marketlerde bir kaç kasa, alım gücü olmayan işsiz ve tasarrufa geçen insanlarca alınamaz oluyor. Ucuz mallar avrupalılarca alınmak istendiğindede ihracat yasağı geliyor... yoksa piyasada domates kalmaz. aynı soğan, patates için geçen sene yapılanlar gibi.. Ama, yıllık ihracat edilen belirli ürünler yasakla ihraç edilmiyor. Böylece yurtdışı ihracat yapan firmalarda pazar payını kaybediyor. bu yasaklar yüzüne irhacat yolları başka devletlere kaptırılıyor. Yaa 1 usd = 18 tl yapmanın , sistemi savunmanın bedeli bunlar. yanlış, yanlışı doğuruyo

  • baran07 Eylül 2022 13:16

    Domates alamaz ama senin gibi hödüklerden binlercesini beş para vermeden alır.

  • baran07 Eylül 2022 12:39

    Asgari ücret 1627 avro!  Domates 2,5 avro!  Yalancı köpek yine yakaladım seni.  İşkembeden sallama hödük!  

  • Misafir 07 Eylül 2022 05:36

    Sıra domates üreticisinde en ucuz 25kg gübre olmuş 1000 tl 1kg sera domatesinin üreticiye maliyeti 7-8 tl bakalım o zaman sözleşmeli üretime geçin