E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDolar/TL'de yeni rekor denemeleri ---

Dolar/TL'de yeni rekor denemeleri

Dolar/TL'de yeni rekor denemeleri
24 Eylül 2015 - 22:23 borsagundem.com

Bayram dinlemeyen dolardaki yükseliş ve beklentiler Destek Menkul'ün analiz masasındaydı... İşte o rapor...

USDTRY’de yeni rekor denemeleri!
Hafta içerisinde açıklanan Merkez Bankası’nın faiz kararı ve açıklamaları sonrası TL’de zayıf görünüm dün de etkisini sürdürürken bugün bayram tatili dolayısıyla yalnızca uluslararası piyasalarda işlem gören kurda yeni rekor denemelerine şahit olduk. 3.07 kritik direncinin aşılması ile dolar kuru rekor tazelemiş oldu. Hatırlatmak gerekirse TCMB, Banka Ekonomistleri Bilgilendirme Toplantısı’nda yaptığı sunumda döviz kurunun etkileri ve enflasyon beklentilerindeki artıştan kaynaklanan riskleri sınırlamak için likidite politikasındaki sıkı duruşunu koruduğu vurguladı. Dış gündemde ise ABD tarafından açıklanan verileri takip ettik. Çekirdek dayanıklı mal siparişleri yüzde 0.1 olan beklentilerin altında yüzde 0.0 olarak açıklanırken dayanıklı mal siparişleri yüzde -2.0 olan beklentilere paralel gerçekleşti. İşsizlik başvuruları 271 bin olan beklentilerin altında 267 bin olarak gerçekleşirken yeni konut satışları Ağustos’ta beklentilerin üzerinde artış gösterdi. Günün geri kalanında gözler FED Başkanı Yellen’ın bugün saat 21:00’de Amherst, Massachusetts’te “Enflasyon Dinamikleri ve Para Politikası” konulu konuşmasında olacak. Yellen’ın yapması beklenen açıklamalarında faiz artışı konusunda görüş bildirip bildirmeyeceği takip edilecek. Dolar/TL paritesini teknik açıdan değerlendirecek olursak 3.05 seviyesi üzerinde kalındığı sürece yeni rekor denemeleri görebiliriz. Olası geri çekilmelerde ise 3.05 seviyesinin kırılması durumunda 3.0340-3.0230 destek seviyeleri olarak takip edilebilir.

EURUSD’de yükseliş devam ediyor!
Amerikan bankası Citigroup’un küresel büyüme tahminlerini açıklaması ve beklentilerin üzerinde açıklanan Almanya Ifo İş İklimi Endeksi verisi ile başlayan yükseliş hareketinin devam ettiğini gözlemliyoruz. Citigroup’un Çin kaynakları riskler nedeniyle 2015 yılı için küresel büyüme tahminini yüzde 2.78’den yüzde 2.6′ya çekerken, 2017 tahminini ise yüzde 3.1′den yüzde 2.9′a indirdi. Raporun ardından küresel büyüme endişelerinin tetiklenmesi euroya olan güvenli liman talebini artırdı ve paritede long pozisyonlarında artışa neden oldu. ABD tarafında ise çekirdek dayanıklı mal siparişleri yüzde 0.1 olan beklentilerin altında yüzde 0.0 olarak açıklanırken dayanıklı mal siparişleri yüzde -2.0 olan beklentilere paralel gerçekleşti. İşsizlik başvuruları ise 271 bin olan beklentilerin altında 267 bin olarak açıklandı. Pariteyi teknik olarak değerlendirdiğimizde 1.12 seviyesi üzerinde kalındığı sürece yükseliş hareketi devam edebilir. 1.1275 direncinin aşılması durumunda ise 1.1320 direnci hedeflenebilir. Olası geri çekilmelerde ise 1.1170-1.1130 destek seviyeleri takip edilebilir.

Altın son bir ayın en yükseğinde!
Amerikan bankası Citigroup’un küresel büyüme tahminlerini düşürmesi ile altına olan güvenli liman talebi artarken kritik 1140 direncinin aşılmasıyla birlikte sarı metal 1154 seviyesine yükselerek yaklaşık son bir ayın en yüksek seviyesini gördü. Diğer taraftan ABD’de çekirdek dayanıklı mal siparişleri yüzde 0.1 olan beklentilerin altında yüzde 0.0 olarak açıklanırken dayanıklı mal siparişleri yüzde -2.0 olan beklentilere paralel gerçekleşti. İşsizlik başvuruları ise 271 bin olan beklentilerin altında 267 bin olarak gerçekleşirken yeni konut satışları Ağustos’ta beklentilerin üzerinde artış kaydetti. Sarı metali teknik açıdan değerlendirecek olursak, 1140 seviyesi üzerinde kalındığı sürece 1161-1168-1173 dirençleri takip edilebilir. Olası geri çekilmelerde ise 1136-1133 destek seviyeleri olarak takip edilebilir.

Petrolde gevşeme devam ediyor!
Hafta içerisinde açıklanan stok verilerinde azalma gerçekleşmesine rağmen petrol fiyatının 45 dolar seviyesi altında seyrettiğini gözlemliyoruz. Diğer yandan dün ajanslarda yer alan habere göre, Avrupa’nın ikinci en büyük petrol şirketi Total SA, yatırımları bir kez daha azaltacağını ve projeleri erteleyeceği açıklamasında bulunurken 2017 yılı üretim hedefini de düşürdüğünü kaydetti. Teknik açıdan değerlendirecek olursak 45.40 seviyesi aşılmadığı sürece 44.35-43.70 destek seviyeleri hedeflenebilir. Olası toparlanmalarda ise 46.40-47.10 dirençleri izlenebilir.
(BRENT PETROL: Gün içerisinde 48.60 seviyesi altında kalındığı sürece gevşeme devam edebilir. Alt tarafta 47.60-47.00 destekleri takip edilebilir. Olası toparlanmalarda ise 49.55-50.15 dirençleri izlenebilir. )

GBPUSD’de satıcılı seyir sürüyor!
Düşüş hareketine devam eden GBPUSD paritesinde açıklanan ABD verileri sonrasında düşüş eğiliminin devam ettiğini gözlemliyoruz. ABD’de işsizlik başvuruları 271 bin olan beklentilerin altında 267 bin olarak gerçekleşirken yeni konut satışları Ağustos’ta beklentilerin üzerinde artış kaydetti. Çekirdek dayanıklı mal siparişleri yüzde 0.1 olan beklentilerin altında yüzde 0.0 olarak açıklanırken dayanıklı mal siparişleri yüzde -2.0 olan beklentilere paralel gerçekleşti. Bugün FED Başkanı Yellen’ın saat 21:00’de Amherst, Massachusetts’te “Enflasyon Dinamikleri ve Para Politikası” konulu konuşması önemle takip edilecek. Yellen’ın yapacağı açıklamalarda faiz artışına ilişkin ip uçları aranacak. Pariteyi teknik açıdan değerlendirecek olursak 1.5280 seviyesi altında kalındığı sürece 1.5220-1.5185 destek seviyeleri hedeflenebilir. Olası toparlanmalarda ise 1.5330-1.5370 dirençleri takip edilebilir.

(DESTEK MENKUL DEĞERLER)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)