E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar/TL yeni yıl öncesi sakinliğini koruyor---

Dolar/TL yeni yıl öncesi sakinliğini koruyor

Dolar/TL yeni yıl öncesi sakinliğini koruyor
26 Aralık 2019 - 18:09 borsagundem.com

Yeni yıl öncesi dolar/TL sakinliğini koruyor

TL'nin reel getirisinde gözlenen ve gözlenecek düşüşlerin para birimini savunmasız bırakabileceği endişeleri ve ABD ile ilişkilere yönelik endişelerle TL geçen hafta dolar karşısında %2'nin üzerinde değer kaybetmişti.

Kur bu hafta 5.9580'e kadar yükseldi ancak piyasada işlem hacimleri oldukça düşük seviyelerde Dolar/TL son bir kaç günde 5.95 civarında hareket etti. Kur sabah da güne başladığı seviyelerden anlamlı değişim göstermeyerek saat 18:10'da 5.9357/5.9380 seviyesinde bulunuyor. Sepet bazında TL aynı saatte 6,2622, euro/TL ise aynı saatte 6.5864 seviyesinden işlem görüyor. Noel ve Yılbaşı tatilinden dolayı ABD ve Avrupa başta olmak üzere pek çok borsa kapalı. Bir diğer taraftan yeni yıl öncesi yeni pozisyon açma isteğinin de azalmasıyla işlem hacimleri oldukça gerilemiş durumda.

Piyasalarda takip edilen konular arasında ABD ile ilişkiler, Suriye başta olmak üzere jeopolitik gelişmeler, AB ile ilişkiler ve sert faiz indirimleri ardından TL'nin gerileyen reel faizi yer alıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)