E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar/TL yeni yıl öncesi durgun---

Dolar/TL yeni yıl öncesi durgun

Dolar/TL yeni yıl öncesi durgun
27 Aralık 2019 - 08:55 borsagundem.com

Dolar/TL yeni yıl öncesi sakinliğini koruyarak 5.9375 seviyelerinden işlem görüyor

Dolar/TL, Merkez Bankası'nın 12 puana ulaşan faiz indirimleri sonrası baskı altında kalmasının ardından Noel tatili nedeniyle azalan hacimlerle 5.95 civarında seyrediyor.

Noel ve yılbaşı tatilinden dolayı ABD ve Avrupa başta olmak üzere pek çok borsa kapalı. Bir diğer taraftan yeni yıl öncesi yeni pozisyon açma isteğinin de azalmasıyla işlem hacimleri oldukça gerilemiş durumda. Piyasalarda takip edilen konular arasında ABD ile ilişkiler, Suriye başta olmak üzere jeopolitik gelişmeler, AB ile ilişkiler ve sert faiz indirimleri ardından TL'nin gerileyen reel faizi yer alıyor.

Son dönemde bu endişelere Libya da eklendi. Libya'nın uluslararası tanınırlığı olan hükümeti, Doğu Libya Güçleri'nin başkent Trablus'u ele geçirmesini önlemek için resmi olarak Türkiye'den askeri destek sağlamasını istedi.

Cumhuraşkanı Tayyip Erdoğan ise davet edilmesi halinde Türkiye'nin bu davete icabet edeceğini, ilgili tezkerenin 7-8 Ocak'ta TBMM'den geçebileceğini belirtiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmet yılmaz 27 Aralık 2019 10:38

    TÜRKİYE düşmanlarının terörist doları  başta BORSA VE TÜRK VARLIKLARI İLE  OBÜS ATIŞLARI ARASINDA  kafasına balyoz gibi iniyor.