E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizDolar/TL teknik analizi---

Dolar/TL teknik analizi

Dolar/TL teknik analizi
11 Aralık 2017 - 12:24 borsagundem.com

Marbaş Menkul, dolar için teknik analizde bulundu

DOLAR/TL UZUN

Not: Görselin büyük hali için üzerine tıklayın...

Uzun vadeli grafiklerle analizimize başlayalım yükseliş trendini iki aşamada görebiliyoruz.Trendin içerisinde farklı bir trend oluşması trendin gücünün ispatı.Ancak son dönemde özellikle 5.dalga çıkışı yaşanırken fiyatların yükseliş yönünde zorlandığına yükselişlerde nazlandığına şahit olduk.Göstergelere baktığımızda uyumsuzlukları net olarak görebiliyoruz.Uyumsuzlukların genelde 5.dalgalarda görülmesi ve 3.dalga sırasında oluşan tepenin yukarı kırılmakta zorlanması bizlere oluşamayan ya da diğer bir tabirle kısa kalabilecek bir 5.dalga yapısını çağrıştırmaktadır.Böyle bir durumda dolartl fiyatlarının uzun dönemli nekahat dönemine gireceğini vurgulamak istiyoruz.Yukarıda bazı seviyeleri STOP kabul ederek bundan sonraki dönemde dolartl den uzak durmanın  gerektiğinin altını çizmek isteriz.Geri çekilmeler esnasında uzun vadeli grafiklerde trend destek seviyeleri olan 3.60 ve 3.50 seviyelerine dikkat edilmelidir.

Not: Görselin büyük hali için üzerine tıklayın...

Biraz daha kısa vadeli grafiklere baktığımızda ise çıkış trendinin aşağı doğru kırıldığını bu kırılma sonrasında ilk destek seviyemiz olan 3.8450 seviyesinin direndiğini görüyoruz.Önümüzdeki günlerde bu seviyenin aşağı doğru kırılması ile birlikte ilk etapta kırılan kanal boyu kadar geri çekilme yaşanarak 3.8050 seviyesi test edilecektir.Bu seviyenin altında ise 3.7580 seviyesi önemli bir destek olarak karşımıza çıkacaktır.Ancak önümüzdeki günler ana hedef olarak 3.68 seviyesinin test edilme şansının yüksek olduğuna inanıyoruz.

Tüm Analizler ve Sektör Raporları için: http://www.marbas.com.tr/sektorraporlari 

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ie risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu rapor sadece bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır. MARBAŞ Menkul Değerler A.Ş. ve personeli bu rapordaki bilgilerin eksikliğinden veya yanlışlığından dolayı hiçbir şart altında sorumlu tutulamaz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)