E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıDolar/TL kritik seviyelerde---

Dolar/TL kritik seviyelerde

Dolar/TL kritik seviyelerde
07 Mayıs 2014 - 09:08 borsagundem.com

Dolar kuru TL karşısında hafif de olsa dalgalı seyir izliyor

Dün yurtiçi piyasalarda sakin bir seyir hakimdi. Borsa tarafında yükseliş, kur tarafında ise düşüşler yaşandı. Özellikle USD/TL paritesinin kritik destek olan 2.0880 seviyesine kadar gerilemesi oldukça dikkat çekiciydi. Yalnız gelişmekte olan ülke para birimlerinin genelinde değer kazancının olduğunu belirtelim. Bugün ise ABD’de FED başkanı Janet Yellen’in konuşmaları takip edilecek. Yellen’ın FED’in önümüzdeki dönemde uygulayacağı faiz politikası hakkında yorum yapması durumunda piyasalarda hareketlilik gözlenebilir. Fakat sürpriz beklemediğimizi belirtelim. Teknik olarak alçalan kanal formasyonu içerisinde hareket ettiğini görmekteyiz. Dün gece ise kurun belirttiğimiz 2.0880 desteğinden dönerek yükselişe geçtiğini izledik. Fakat düşen kanal formasyonunun üst bandı 2.0930 seviyesinin yukarı yönde geçememesi durumunda kısa vadede aşağı yönlü riskler devam etmekte. Güçlü bir yükselişin başladığını görmek için ise 2.1050 seviyesinin yukarı yönde kırılması gerekir. Kurda 2.0930 seviyesinin yukarı yönde geçilmesi durumunda alım yapılarak 2.0900 seviyesi stop-loss olarak belirlenip 2.0960 ve 2.1000 seviyeleri hedef olarak belirlenebilir.
 
Avrupa tarafında dün PMI verileri açıklandı. Genel itibari ile PMI verilerinin beklentileri karşıladığını belirtelim. Ayrıca Euro Bölgesi perakende satışlar verisinin de beklentilerden olum geldiğini ekleyelim. EURO/USD tarafında ise 1.3880 direncinin yukarı yönde geçilmesi ile 1.3950 seviyelerine sert yükselişler görüldü. Bu noktada PMI ve perakende satış verilerinin olumlu gelmesinden kaynaklı bir yükseliş olduğunu söylemek çok doğru olmayacaktır. Hatırlatmak gerekirse; Perşembe günü Avrupa Merkez Bankası toplantısı bulunuyor. Piyasada ECB’nin faizlerde indirime gitmeyeceği yönünde algı hakim. Önümüzdeki toplantıda ECB’nin daha sert genişleyici politikalara gitmeyeceği algısı Euro’yu Dolar karşısında desteklemektedir. Bugün FED başkanı Yellen’in konuşma yapacağını belirtelim. Faiz politikaları hakkında yapacağı yorumlar paritede dalgalanma yaratabilir. Teknik olarak paritede 1.39 seviyesinin üzerinde kalındığı sürece yükseliş hareketinin devam edebilir. Bu durumda 1.3965 direnç konumunda. Olası geri çekilmelerde ise 1.3875 ve 1.3860 aralığı izlenmeli.
 
Altın fiyatlarında 1307 seviyelerinde tutunma çabalarını izlemekteyiz. Özellikle Ukrayna – Rusya arasında yaşanan gerilim ile güçlü duruşunu koruyan altının 1307 seviyelerini aşağı yönde kıramaması durumunda kısa vadede 1317 seviyelerine doğru hareketlenebilir. 1317 seviyesinin de kırılması durumunda 1325 ve 1330 seviyeleri takip edilmelidir. 1307 seviyelerinin aşağı yönde geçilmesi durumunda ise 1295 seviyesine geri çekilmeler görülebilir. Fakat Ukrayna’da belirsizliğin devam etmesi halinde altın fiyatlarında yaşanan düşüşler alım fırsatı sunmaktadır.
 
İngiltere ekonomisinde yaşanan toparlanmanın paund’u desteklediğini görmekteyiz. Özellikle hizmetler PMI verisinin beklentilerden olum gelmesiyle GBP/USD paritesinde yaşanan yükselişin hızlandığını gördük. Paritede 1.6880 seviyesinin üzerinde kalındığı sürece yükseliş hareketinin devamı beklemekteyiz. Teknik olarak parite 1.6970 seviyelerinin üzerinde tutunmaya çalışmakta. Bu seviyenin aşağı doğru geçilmesi durumunda 1.6920 seviyesi destek konumunda bulunuyor. 1.6970 seviyesinin üzerinde kalındığı sürece ise 1.7070 seviyelerine sert yükselişler görülebilir. Bugün FED başkanı Janet Yellen’in ABD kongresinde yapacağı konuşma takip edilecek. Yellen’in sürpriz söylemlerde bulunmasını beklememekteyiz.
 
Bugün Açıklanacak Önemli Veriler:
 
Saat 09.00 Almanya Fabrika Siparişleri ( Beklenti: %0.3 )
Saat 09.45 Fransa Fransız Endüstriyel Üretim ( Beklenti: %0.2 )
Saat 17.00 FED Başkanı Janet Yellen’in Konuşması
 
Eren Can Ümüt
 
Destek Menkul Değerler Finansal Analist

DESTEK MENKUL - www.destekmenkul.com

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)