E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDoların yükselişinden ABD yatırımcısı da dert yanıyor---

Doların yükselişinden ABD yatırımcısı da dert yanıyor

Doların yükselişinden ABD yatırımcısı da dert yanıyor
21 Şubat 2020 - 11:59 borsagundem.com

Doların durdurulamaz yükselişi sadece gelişmekte olan piyasaları değil Amerikalı yatırımcıları da rahatsız ediyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Amerikalı yatırımcılar doların değerinin yükselmesini endişeyle takip ediyorlar. Piyasaların daralmasına neden olan bu yükseliş para birimleri yarışında doları yatırımcı için dezavantajlı bir noktaya getiriyor.

Dünyanın en büyük yatırım danışmanlık şirketi BlackRock’ın portföy yöneticisi Russ Koesterich konuyla alakalı “Diğer faktörlerle dengelenmezse, bu durum finansal koşulların daha ağır bir şekilde sıkılaşmasına yol açabilir ve bu da birden fazla sıkıştırma ve artan volatiliteye neden olabilir. Daha sıkı finansal koşullar da diğer riskli varlıkları, özellikle de gelişmekte olan piyasaları olumsuz yönde etkileyecektir” ifadelerini kullandı.

UBS Amerika’nın varlık tahsisi sorumlusu Jason Draho doların son dönemlerde güvenli liman olarak tabir edilen altınla benzeri piyasa göstergelerine sahip olduğunu söylüyor. Draho "Devam eden dolar yükselişi için en makul açıklama yatırımcıların küresel ABD varlıklarına sahip olmak istemesi. ABD ekonomisinin başarılı olacağına olan yüksek güven var ki bu da güvenceye değil daha çok inanca bağlı” ifadelerini kullanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)