E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDoların, Türk Lirası karşısında alanı daralıyor---

Doların, Türk Lirası karşısında alanı daralıyor

Doların, Türk Lirası karşısında alanı daralıyor
09 Temmuz 2021 - 15:57 borsagundem.com

Türk Lirası’nda alım ve satım opsiyonu arasındaki fark Mart ayından bu yana en düşük seviyede bulunuyor

Yaz mevsimi ile birlikte piyasalarda hacimler düşerken, bir de gelecek hafta Kurban Bayramı tatilinin uzun sürecek olmasıyla birlikte Türk Lirası’nda değer kaybı senaryoları devreye girdi. TL pozisyonlar Mart ayından bu yana en düşük seviyesine indi.

Türk Lirası’nın dolara karşı alım ve satım opsiyonu arasındaki fark 700 baz puana yakın gerilerken, alım ve satım opsiyonu farkı gelişmekte olan ülke para birimleri arasında hala en yüksek seviyedekilerden biri.

2021 yılı başında 7,44 civarında olan Dolar/TL kuru, sıkı para politikası ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın gereklilik halinde sıkılaşmanın süreceğine dair açıklamaları ile Şubat ayında 7 TL’nin altına gerilemişti.

Mart ayında ABD Hazine tahvili faizlerindeki yükselişle ve doların güçlenmesi kuru 7,76 seviyesine kadar tırmandırmıştı. Ağbal başkanlığında TCMB’nin proaktif bir kararla faizlerde beklenenden yüksek bir artırım yapması ile 7,21’e kadar gerileyen dolar/TL, TCMB’de yaşanan başkan değişikliği sonrasında Mart ayının sonunda 8,33’e kadar tırmandı.

Kur, takip eden aylarda dalgalı bir yükselişle 8,80 seviyelerine çıkarak tarihi seviyelerini gördü. Haziran ayı başlarında 8,29 altına sarksa da, Temmuz ayının başından beri 8,65-75 aralığında yatay seyrediyor.

Türk Lirası yılbaşından bu yana dolar karşısında yüzde 14,3 değer kaybetmiş durumda.

Yine Musk, yine Dogecoin

'Bitcoin altından daha iyi'

Piyasa dalgalanmaları ve yatırım

Analistler açıkladı, küresel borsaların düşüş nedeni

Goldman Sachs’tan sürpriz kripto tahmini

“Parasal daralma bu sefer piyasaları karıştırmayacak”

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)