E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarDoların güç kaybetmesi, Bitcoin'i olumlu etkiliyor---

Doların güç kaybetmesi, Bitcoin'i olumlu etkiliyor

Doların güç kaybetmesi, Bitcoin'i olumlu etkiliyor
04 Ekim 2021 - 14:27 borsagundem.com

Bitcoin, yeni haftaya uzun bir süredir ilk kez 50 bin doları hedef alarak başladı. Peki Bitcoin yatırımcılarının bu hafta izlemesi gereken faktörlerde sırada ne var?

Bitcoin (BTC), yeni haftaya uzun bir süredir ilk kez 50 bin doları hedef alarak başladı. BTC/USD paritesini önümüzdeki günlerde etkileyebilecek beş faktöre neler olacak?

Piyasalar ekim ayına hazırlanıyor

Ekim ayının ilk birkaç günü, Bitcoin'in çok az iyi haber ile nasıl makro piyasalardan daha iyi bir performans gösterebileceğini ortaya koydu.

S&P 500 eylül ayında yüzde 5 düşüş gösterirken, BTC/USD paritesi ayı ağustos ayından 4 bin dolar aşağıda kapattı.

Ne var ki iki parite, ekim başından beri birbirinden oldukça farklı performans gösterdi. Borsaların dolar değer kaybederken yükselmesi beklenirken, kazançlı çıkan Bitcoin oldu.

Araştırma şirketi CFRA'nın baş yatırım stratejisti Sam Stovall, “2021'in son çeyreği, muhtemelen ortalamadan yüksek getiri sağlayacak" diye belirtti.

Ne var ki yatırımcıların, yılın geri kalan 11 ayından yüzde 36 daha yüksek dalgalanmanın görüldüğü ekim ayında yatırımlarına sıkı tutunması gerekiyor.

ABD'nin geçtiğimiz hafta piyasa duyarlılığını önemli ölçüde etkileyen altyapı yasasının oylaması ise 31 Ekim'e ertelendi.

ABD Doları Endeksi (DXY), doların son bir yıldır en güçlü döneminde olduğunu ortaya koyuyor. Yatırımcılar, doların yükseliş trendinde olası bir dönüşü yakından izliyor. Doların güç kaybetmesi, Bitcoin fiyatını genellikle olumlu yönde etkiliyor.

Popüler Twitter yatırımcısı Crypto Ed, DXY'deki olası bir düzeltmenin haftalar değil, aylar sürebileceğini ileri sürdü.

Hedef 50 bin dolar

Hafta sonu 49 bin doların üzerine yükselen Bitcoin, yeniden 50 bin doları hedef almaya hazırlanıyor gibi gözüküyor.

Ne var ki, kripto paranın hafta sonundaki denemesi başarısız oldu ve neredeyse 2 bin dolar düşüş ile sonuçlandı.

Diğer yandan yorumcular, BTC fiyatındaki güçsüzlüğün geçici olacağını düşünüyor.

Bu yorumculardan biri olan Cointelegraph yazarı Michaël van de Poppe, piyasanın kısa süreli bir konsolidasyonun ardından yeniden yükselişe geçeceğini düşünüyor.

Bir diğer yatırımcı Pentoshi de piyasanın mevcut durumunu geçtiğimiz yılın son çeyreğine benzetti. Yalnızca Bitcoin'in o zamanlar geçmesi gereken seviye 64.500 dolar değil, 20 bin dolardı.

Yatırımcı, “Kısa zaman çerçevelerini gerçekten önemsemiyorum. Yalnızca makro piyasa yapısını önemsiyorum" diye belirtti.

BTC/USD paritesi, haftayı 48.234 dolarda güçlü bir şekilde kapatarak önceki iki haftanın etkisini silmiş oldu.

Hash oranı çoktan rekor kırmış olabilir

Kesin olarak bilmek mümkün olmasa da, Bitcoin ağının hash oranı, bazı tahminlere göre rekor kırmış olabilir.

Veri kaynakları, Çinli madencilerin kitlesel göçe başlamasından beş ay geçmeden, hash oranının tamamen toparlandığını gösteriyor.

Dahası, hash oranı bazı kaynaklara göre 200 EH/s olarak ölçüldü. Bu oran, tüm zamanların en yüksek seviyesinden 32 EH/s yukarıda yer alıyor.

Bitcoin ağına harcanan madencilik gücünü ölçmek oldukça zor ve yalnızca tahmin edilebiliyor. Bu nedenle farklı kaynakların birbirinden oldukça ayrılan tahminleri bulunabiliyor.

CoinWarz, Bitcoin hash oranını 2 Ekim'de 201 EH/s, MiningPoolStats ise 138 EH/s olarak ölçtü.

Yani Bitcoin ağının esasları, mevcut durumda "yalnızca yükseliş" modunun geçerli olduğunu ortaya koyuyor.

Ağ zorluğunun da bir sonraki otomatik düzeltmede artması ve art arda yedinci kez artış göstermesi bekleniyor. Böyle bir durum, 2019'dan beri görülmemişti.

Boğa piyasasında yolun yarısı

Bitcoin'in en ünlü analistleri, BTC'nin yılın son çeyreğinde etkileyici bir performans göstereceğini düşünüyor.

Bitcoin için en kötü durum senaryosu hazırlayan stok akış modelinin yaratıcısı PlanB, önceki iki ayın kapanış fiyatını doğru tahmin etmişti.

Analist, Bitcoin'in ekim ayını en az 63 bin dolarda, kasım ayını ise 98 bin dolarda kapatacağını öngörüyor.

Bitcoin boğaları için büyük resim, çok daha olumlu bir manzara sunuyor. PlanB, son stok akış çapraz varlık (S2FX) güncellemesinde boğa piyasasının yalnızca yarısının bittiğini ileri sürdü.

Bence yolun henüz yarısındayız, henüz hiçbir güçsüzlük belirtisi (kırmızı) yok. Tahminim, boğa piyasasının ikinci ayağının en az 6 ay süreceği yönünde.

Piyasa Bitcoin ETF'yi fiyatlandırıyor

ABD'de herhangi bir Bitcoin borsa yatırım fonunun (ETF) bu ay onay alması olası görülüyor.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), geleneksel bir ürüne ilişkin kararını en az kasım ayına kadar ertelediğinden dolayı, vadeli işlem temelli bir ETF'nin onaylanması daha yüksek ihtimal gibi gözüküyor.

Piyasa ETF'yi bir süredir fiyatlandırırken, olası bir kararın duyarlılığı ve dolayısıyla Grayscale Bitcoin Tröstü'nü (GBTC) olumsuz etkileme ihtimali de bulunuyor.

GBTC, son haftalardaki fiyat hareketine rağmen spot fiyattan yüzde 14 aşağıda işlem görmeyi sürdürüyor.

Kripto paralar düşüş ağırlıklı seyrediyor

İşte en çok kazandıran ve kaybettiren altcoinler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)