E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDoların gözü Fed tutanaklarında---

Doların gözü Fed tutanaklarında

Doların gözü Fed tutanaklarında
18 Ağustos 2021 - 09:13 borsagundem.com

İstanbul serbest piyasada dolar 8,4270 liradan, euro 9,8840 liradan güne başladı. Fed tutanakları takip edilecek

Serbest piyasada 8,4250 liradan alınan dolar, 8,4270 liradan satılıyor. 9,8820 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 9,8840 lira olarak belirlendi.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 8,4310 lira, euronun satış fiyatı ise 9,8930 lira olmuştu.

Dolar/TL paritesi ise dün aşağı yönlü hareketini 4'üncü işlem gününe taşıyarak 8,3830 ile iki haftanın en düşük seviyesini görmesinin ardından bugün 8,43 seviyelerinde yatay hareket ediyor.

Yurt içinde öne çıkan bir verinin olmadığı yeni günde, yurt dışında ABD Merkez Bankası (Fed) tarafından açıklanacak tutanaklar takip edilecek.

MANŞETTE ÖNE ÇIKANLAR

Yeni Zelanda Merkez Bankası(RBNZ), piyasalarda artırım beklentisine rağmen faiz oranında bir değişiklik yapmadı.

Fed Başkanı Jerome Powell, Delta varyantının ABD ekonomisinde toparlanmayı rayından çıkarıp çıkarmayacağını belirsiz olduğuna işaret etti.

Fed Başkanı Jerome Powell, insanların dijital ödemeye daha fazla yönelmeye başlamaları ile birlikte dijital paranın giderek daha önemli hale gelmekte olduğunu söyledi.

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, pandemi yaşanmasıydı istihdam içinde yer almaya devam edecek 6-8 milyon Amerikalının hala iş gücü piyasasının dışında olduklarına işaret etti.

Japonya Maliye Bakanlığı verilerine göre Temmuz ayında ihracat ve ithalatta güçlü büyüme yaşandı, ancak analist beklentileri yakalanamadı.

Japonya Kabine Ofisi'nin verilerine göre, çekirdek makina siparişleri Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 1,5 düştü. Ancak düşüş yüzde 2,9 olan piyasa beklentilerinin altında gerçekleşti.

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı, İran'ın uranyum zenginleştirmeye silah yapabilecek seviyeye yakın noktaya doğru hız verdiğini öne sürdü.

YURT İÇİ GÜNDEM

Yurt içinde öne çıkan tek veri Merkez Bankası tarafından açıklanacak özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu olacak (10.00).

YURT DIŞI GÜNDEM

Avrupa açılışıyla birlikte İngiltere'den önemli veriler ekranlara düşecek. İngiltere'nin açıklayacağı veriler tüketici, üretici ve perakende fiyatlar olacak (09.00). Bir önceki ay yıllık yüzde 2,5 seviyesine kadar çıkan tüketici fiyatlarının yüzde 2,2 artışa gerileyeceği tahmin ediliyor.

Euro Bölgesi için final tüketici fiyatları verileri açıklanacak(12.00).

ABD'de MBA mortgage verileri (14.00), konut başlangıçları (15.30) ve DoE petrol stokları (17.30) verileri bulunuyor. ABD'de beklenen diğer bir gündem ise 20 yıllık tahvil ihalesi sonucu olacak.

ABD'de Fed'in 27-28 Temmuz tarihli toplantılarının tutanakları piyasa oyuncuları tarafından yakından takip edilecek (21.00).

Avrupa Birliği İçişleri Bakanları olağanüstü toplantıda Belarus'tan AB üyesi Litvanya'ya yasadışı sınır geçişlerindeki artışı ele alacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KERİM18 Ağustos 2021 11:33

    DOLARIN BİR GÖZÜDE TOPRAĞA BAKIYOR

  • Mucise Reis ;)18 Ağustos 2021 09:28

    söylenenler söylendı tutanaklarda olagan dışı bişe çıkmaz. zaten konuştular soylemler ile dun bazu fed uyelerı. o bakımdan covid suruyor. etkılerı suruyor. abd kendını kurtarsa bıle dunya kendını kurtaramıyor. faızler surecek, varlık programı aynen devam , ama fed artistik yapmayalım, soylemlerımızın içi boş olmaısn diye, fantastık açıklamalrdan uzak, reele yakın adımlar atıyor. yanı bizdeki gibi, faiz diplere ınecek denıyor, reele bakıyorsun tık yok. enflasyon dip olacak, reele bakıyorsun tırt, ağustos ayı ekonomık şahlanma olacak tırt yok. abd soylemlerın sureklılıgı ıcın reelden kopmayan adımları uygun goruyor. bugunda tutaklar notr olacak. izlemek ve reele uygun konuşmak istiyorlar. veriler yanıltıcı olabılır denıyo