E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDoların geri çekilmesinde kritik seviye---

Doların geri çekilmesinde kritik seviye

Doların geri çekilmesinde kritik seviye
11 Mart 2021 - 10:41 borsagundem.com

Dolar/TL, güne düşüşle başlamasının ardından 7,4540 seviyesinde işlem gördü.

Dün en düşük 7,4939 ve en yüksek 7,6699 seviyelerini gören dolar/TL, günü bir önceki kapanışın yüzde 1,4 altında 7,5131'den tamamladı.

Dolar/TL, yeni güne düşüşle başlamasının ardından saat 10.10 itibarıyla bir önceki kapanışın yüzde 0,8 altında 7,4540'tan işlem gördü. Önceki kapanışa göre euro/TL yüzde 0,6 azalışla 8,9070'ten, sterlin/TL de yüzde 0,6 değer kaybıyla 10,4040'tan satıldı.

Dolar endeksi, artan risk iştahı ile düşüşünü sürdürerek 91,8 seviyesinde dengelendi. Euro/dolar paritesi ise önceki kapanışın hemen üzerinde 1,1930 seviyesinde işlem gördü.

İnfo Yatırım FX tarafından hazırlanan analizinde, “İçerisinde bulunduğumuz haftaya 7.51 seviyelerinde başlangıç yapan USDTRY paritesi hafta içerisinde yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleştirmiş ve Salı günü 7.78 seviyelerini test etmişti. Fakat buralardan itibaren düşüşler yaşayan paritede piyasalar dün ABD kanadından gelen enflasyon verisini izledi. ABD’de enflasyon aylık bazda Şubat’ta yüzde 0.4 olarak beklentilere paralel olarak gerçekleşti. Veri ile birlikte tahvil getirilerinde gerilemeler yaşanırken, dolar endeksinde de gevşemeler yaşandı. Bundan da destek bulan USDTRY paritesi aşağı yönlü gevşemeler ile birlikte haftaya başlangıç seviyeleri yakınlarında fiyatlamalar yaşadı. Yurtiçinden ise TÜİK’in açıkladığı İşsizlik verisi izlendi. Açıklamaya göre Türkiye’de Ocak ayında işsizlik yüzde 12,2 oldu. Diğer yandan yurtiçinde piyasaların gözü Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak olan Ekonomik Reform Paketi’nde. Yapılacak açıklamalar piyasalar tarafından merakla bekleniyor. USDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 7,57500 – 7,66578 – 7,77844 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 7,40305 – 7,30545 – 7,21327 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir” diye belirtildi.

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan analizinde de, “Dün ABD’de enflasyon verilerinin açıklanması ve 10 yıllık tahvil ihalesinin sonuçlanmasıyla dolar endeksinde gevşeme ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde geri çekilme sürdü. Buna paralel olarak Dolar/TL kurunda da 7.50 seviyelerine kadar geri çekilme görüldü. 7.50 geri çekilmelerin devamı açısından kritik bir seviye. Bu seviyenin altında kapanışlar gerçekleştiği takdirde, aşağıda tekrar 7.30 seviyesi ilk hedef haline gelebilir. 7.55 üzerinde kalındıkça yukarı yönlü risk devam edecektir. Son dönemde GOÜ para birimleri üzerinde baskı yaratan ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki yukarı yönlü seyir, kısa vadede döviz piyasası için en önemli başlık olmaya devam ediyor. Gelecek hafta gerçekleştirilecek FED toplantısı bu anlamda kritik olacaktır. Ayrıca gelecek hafta TCMB faiz kararı toplantısından çıkacak sonuç da kurun seyri için önemli olacak” denildi.

Borsa İstanbul'da zirveye yolculuk

Cari açıkta beklenmedik artış

Dolar güne kritik seviyenin altında başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)