E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDoların düşüşü Asya borsalarına yarar---

Doların düşüşü Asya borsalarına yarar

Doların düşüşü Asya borsalarına yarar
24 Haziran 2020 - 15:26 borsagundem.com

Credit Suisse bankasına göre Asya borsaları yılın ikinci yarısında doların düşüşüne bağlı olarak çok daha iyi performans gösterecek

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İsviçreli Credit Suisse bankasına göre Asya borsaları (Japonya hariç) zayıflayan dolar, ekonomik toparlanma ve mali teşviklerle birlikte diğer gelişen ülkelerin borsalarından daha iyi performans gösterecek.

Bankanın Asya Baş Yatırım Sorumlusu Ray Farris, ekonomiler tamamen yeniden açıldıktan sonra ihracat odaklı Asya ülkelerindeki ekonomik toparlanmanın çok hızlı olacağını söyledi. Asya ekonomileri para koşullarını hafifleterek ve döviz krizinde olan diğer bölge ülkelere yardım edebilir.

Ekonomisini tamamen açan ilk Asya ülkesi Çin olurken milyarlarca dolarlık teşvik paketleriyle tüketici harcamalarının tekrar eski seviyelere gelmesini hedefliyor.

Asya borsaları yılbaşındaki seviyesinin sadece %5 altında kalırken borsa performansı olarak diğer gelişen ülke borsalarını geride bıraktı.

Credit Suisse ayrıca bu yıl diğer büyük para birimleri karşısında %2 değer kaybetmiş doların daha da düşeceğini tahmin ediyor. Farris’e göre küresel büyüme beklentileri ve düşük faiz oranları Asya para birimlerinin dolar karşısında değer kazanmasını sağlayacak.

Dolar daha da düşmeye devam ederse yatırımcılar hisseden kazandıkları paranın yanı sıra dövizden de para kazanacaklardır.

SEC uyardı! O hisselere dikkat

Vadeli işlem piyasalarında tehlike çanları çalıyor

Asya piyasaları karışık seyirde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)