E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDoları düşürecek formülü açıkladı---

Doları düşürecek formülü açıkladı

Doları düşürecek formülü açıkladı
09 Eylül 2013 - 11:19 borsagundem.com

Merkez Bankası eski başkanı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Durmuş Yılmaz, piyasalara dair önemli açıklamalarda bulundu

Merkez Bankası eski başkanı ve Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı Durmuş Yılmaz, CNBC-e'de katıldığı canlı yayında Ceylan Olcaş Balta’nın sorularını yanıtladı.
Yılmaz, Merkez Bankası’nın gelişen koşullara hızlı reaksiyon gösterdiğini ifade etti. Yılmaz, “Her ekonomik uygulamanın ardından bir tercihler silsilesi var” dedi.
BİZE DE BİR ETKİSİ OLACAK
Dünyada düşük faiz döneminin sona ermesinin Türkiye'yi de etkileyeceğini ifade eden Yılmaz, “Herkesin gönlünden geçen faizlerin düşük kalması. Düşük faiz ortamını sağlayacak politikaların uygulanması önemli. Ucuz ve bol para dönemi sona eriyor. Bize yansımaları mutlaka olacak” diye devam etti.


SİYASİ SÖYLEMLERDEN KAÇINILIRSA TL DEĞER KAZANACAK
Yılmaz, siyasilere rağmen Merkez Bankası’nın sadece verilere baktığını inandığını söyledi ve “Yanlış siyasi söylemlerden kaçınılması koşuluyla TL değer kazanacak” dedi. MB eski başkanı, “Genişlemeci politikadan çıkış TL’nin değerini düşürecek. Ortalık yatışınca Türkiye’ye sermaye girişleri hızlanacak. TL’de değer kaybını en aza indirmek için tedbirler alıyor” diye devam etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • metin09 Eylül 2013 12:44

    Faizler gelismis ulkelerde dusuk ama hayat bu kadar pahali degil gelismis ulkelerde petrolun litresi kendi parasiyla ikiyi gecmiyor bizde ise 5 lirayi gecti vergi bu kadar yok esnaf perisan herseye yuzde yuz vergi ama ise geldimi yok