E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolardaki yükselişe iş dünyasından yorum---

Dolardaki yükselişe iş dünyasından yorum

Dolardaki yükselişe iş dünyasından yorum
23 Ağustos 2013 - 13:05 borsagundem.com

İş dünyasının önemli isimleri doların TL karşısındaki tarihi zirvesini değerlendirdi

CNBCe'nin sorularını yanıtlayan isimlerden Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, dolardaki yükselişle ilgili “önemli olan stabil olması” yorumunu yaptı.
Zorlu, "Doların çıkması önemli değil, stabil olması önemli. 1,99, 2'ye çıktı diye bunun stabil olması önemli. Geçen yıl bu zamanlarda 1,86 seviyesindeydi dolar. Şimdi yüzde 5 kadar değerlendi. Biz ihracatçı olarak baktığımız zaman, bizim için doların yüksek olması önemli. Ama 1,99'a çıkıp birden 1,90'lara indiğinde bize zarar yazıyor" dedi.
Zorlu, bu durumun geçiçi olduğunu söyledi ve şöyle devam etti:
"Bana göre dolar/TL 1,90'lar seviyesinde kalmalı. Dolarda stabil durum olmadığı zaman biz sanayiciler bankacı mı olacak sanayici mi olacak? En başından da dediğim gibi stabil olması lazım" dedi.
KONUKOĞLU: YIL SONUNDA 2 TL SEVİYESİNİ GÖRÜR
Programa katılan Sanko Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu da "Dolardaki artış bazı hesapları değiştiriyor tabii ki. Biz bu yılı 1,95-1,97 arasında hesaplamıştık ama şimdi 1,99-2 seviyesine kadar dayandı. Belki bir revize etmemiz gerekecek. Önemli olan stabil olması. Kurun çok aşağıda gezmesi de ihracat için zarar. Çok iniş çıkış olmazsa sanayici çok fazla zarar görmez. Daha çok ihracat olduğu için ihracatçının yararına olur ama hareketli olması zarar olur. Bu yılı dolar/TL'nin 2 seviyesinde kapatacağına inanıyorum. 2 seviyesini geçmesi durumunda hesapları yeniden değerlendirmemiz gerekecek" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Borsacı23 Ağustos 2013 15:45

    Bu adam işini iyi biliyor. Kimseye malından koklatmıyor. Bu tip adamların değil çapulcuların hissesini almak lazım, onlar en azından sus payı dağıtıyor.

  • erdal23 Ağustos 2013 15:28

    biraz da vestel in borsa performasından bahse idin keşke.

  • fatih301823 Ağustos 2013 15:03

    bu adam ne diyosa tersine inanırım ben.

  • Borsacı23 Ağustos 2013 14:15

    Bu dünyada en akıllı varlık malesef insan değil paradır. Büyük parayı kandırmak mümkün değil. O neresi karlı ise ona gider. İnsan aklı henüz paranın YARIN nasıl hareket EDECEĞİNİ çözemedi.

  • artış23 Ağustos 2013 13:43

    dövizdeki artış sadece devlete zarar. Vergi matrahınız düşüyor.

  • Hasan23 Ağustos 2013 13:41

    Turkiye'de ihracat agirlikli olarak ithal girdiye dahali oldugu icin, ve bu ithal girdi Asya'dan Dolar ile alindigi icin Turk ihracatcisi EUR/USD paritesine bakiyor. Ihracatcinin masrafi TL uzerinden degil ki dolar kurunu onemsesin. Yani dolar yukselince ihracat artacak diye bir beklenti bu bozuk yapi ile bos bir beklenti.