E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıDolardaki hareket BIST’i baskılayabilir---

Dolardaki hareket BIST’i baskılayabilir

Dolardaki hareket BIST’i baskılayabilir
15 Nisan 2020 - 09:15 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlaması bekleniyor.

Salgının yayılma hızında bir miktar yavaşlama görülmesi, en kötünün geride kalabileceğine ilişkin beklentileri güçlendiriyor. Parasal ve mali destekler ile güç kazanan iyimser beklentiler risk iştahını destekliyor. Ancak salgın ile ilgili gelişmeler gündemdeki yerini korumayı sürdürüyor. Yurt içinde de vaka sayıları takip edilirken, Sağlık Bakanı Koca, virüsün yayılma hızının kontrol altına alınmaya başlandığını ifade etti.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 11:00 Türkiye – Bütçe Dengesi Önem: Yüksek

• 16:15 ABD – Sanayi Üretimi Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Ekonomiyi desteklemeye yönelik atılan güçlü adımlar ve salgın konusunda güç kazanan iyimser beklentiler mart ayının son haftasından bu yana küresel hisse piyasalarını destekliyor. Küresel piyasalarda olumlu görünüm dün de devam ederken, BIST-100 Endeksi günü %2,23’lük güçlü bir yükselişle 98.550 puandan tamamladı. ABD borsaları dün günü %3’leri bulan yükselişlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 6,80 – 6,81 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 6,82’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Küresel piyasalardaki olumlu hava dün BIST 100’ün de 98.500’ün hemen üzerinde gün içi zirve seviyelerine yakın kapanmasını sağladı. Kısa vadede 97.500 ve 96.500 güçlü destekler olarak ön plana çıkıyor. Bu seviyeler üzerinde kalındığı sürece pozitif görünüm korunacaktır. 500 günlük ortalamanın bulunduğu 99.500 ile psikolojik olarak da ön plana çıkan 100 bin aralığı endekste ilk güçlü direnç bölgesi konumunda. Önceki günlerde de bahsettiğimiz gibi endekste ana belirleyici yurtdışı hisse senedi piyasaları olmaya devam ediyor. Bu nedenle başta ABD endeksleri olmak üzere yurtdışı ile korelasyon göz önünde bulundurulmalı. Bir süredir korelasyon sınırlı kalsa da Dolar/TL kurundaki yukarı yönlü hareketin devamı da bir süre sonra BIST’i baskılayabilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)