E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolarda yükseliş sürüyor---

Dolarda yükseliş sürüyor

Dolarda yükseliş sürüyor
17 Eylül 2021 - 09:09 borsagundem.com

İstanbul serbest piyasada dolar 8,5320 liradan, euro 10,0470 liradan güne başladı. Yurt içinde Piyasa Katılımcıları Anketi, yurt dışında Michigan Tüketici Güven Endeksi takip edilecek

Serbest piyasada 8,5300 liradan alınan dolar, 8,5320 liradan satılıyor. 10,0450 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 10,0470 lira olarak belirlendi.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 8,5050 lira, euronun satış fiyatı ise 10,0380 lira olmuştu.

Yurt içinde Piyasa Katılımcıları Anketi, yurt dışında Michigan Tüketici Güven Endeksi verisi takip edilecek.

MANŞETTE ÖNE ÇIKANLAR

ABD Hazinesi, Başkan Biden tarafından imzalanarak yürürlüğe giren 1 trilyon dolar büyüklüğündeki Amerikan Kurtarma Planı çerçevesinde 6 ayda 700 milyar dolara yakın yardım dağıttı.

ABD Başkanı Joe Biden, Kongre'yi ülkedeki varlıklı insanların ve şirketlerin vergilerden üzerlerine düşen "adil payı" ödemelerini sağlayacak yasal düzenlemeleri yapmaya çağırdı.

Çin Merkez Bankası, şubat ayından bu yana ilk kez 14 gün vadeli ters repo operasyonu yaptı.

Çin Ticaret Bakanlığı, Kapsamlı ve İlerici Trans Pasifik Ortaklık (CPTPP) anlaşmasına katılmak için başvuru yaptıklarını söyledi.

Financial Times'ın 2 kaynağa dayandırdı haberine göre, ECB Baş Ekonomisti Philip Lane Alman ekonomistler ile bu hafta yaptığı özel bir toplantıda ECB'nin yüzde 2 enflasyon hedefine 2025 yılına kadar ulaşmasının beklendiğini söyledi.

İtalya’da hükümet, tüm çalışanlara aşı olma ve sağlık kartı zorunluluğu getiriyor.

Financial Times'ın 2 kaynağa dayandırdı haberine göre, ECB Baş Ekonomisti Philip Lane Alman ekonomistler ile bu hafta yaptığı özel bir toplantıda ECB'nin yüzde 2 enflasyon hedefine 2025 yılına kadar ulaşmasının beklendiğini söyledi.

YURT İÇİ GÜNDEM

TCMB'nin açıklayacağı "Piyasa Katılımcıları Anketi", yurt içinde takip edilecek en önemli ekonomik gündem olacak (10.00). Bir önceki ankette yılsonu tüketici fiyat beklentisi yüzde 16,30, 12 ay sonrası tüketici fiyat beklentisi yüzde 12,48 çıkmıştı.

TCMB, kısa vadeli dış borç istatistikleri, TOBB kurulan ve kapanan şirket verilerini açıklayacaklar (10.00).

YURT DIŞI GÜNDEM

Avrupa piyasaları İngiltere'den gelecek perakende satış verileriyle güne başlayacak (09.00).

Euro Bölgesinden gelecek cari işlemler dengesi (11.00), final tüketici fiyatları (12.00), günün Avrupa'da öne çıkan diğer verileri olacak.

ABD'de Michigan Tüketici Güven Endeksi (17.00) ve Baker Hughes sondaj kule sayıları (20.00) dışında beklenen veri bulunmuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)