E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolarda yukarı yönlü hareket---

Dolarda yukarı yönlü hareket

Dolarda yukarı yönlü hareket
26 Nisan 2022 - 11:59 borsagundem.com

Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 14,79 seviyelerinde işlem görüyor.

Dün, yükseliş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü önceki kapanışının yüzde 0,2 üzerinde 14,7759'dan tamamladı.

Dolar/TL, yeni güne de değer kazancıyla başlamasının ardından saat 11.41 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,1 üzerinde 14,78 seviyesinde işlem görüyor. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,2 azalışla 15,7950'den, sterlin/TL yatay seyirle 18,8050'den satılıyor.

Dolar endeksi bugün 101,9'la 25 Mart 2020'den bu yana en yüksek seviyesini görmesinin ardından şu dakikalarda önceki kapanışın yüzde 0,2 üzerinde 101,8'de dengelendi. Avro/dolar paritesi ise yüzde 0,3 azalışla son 2 yılın en düşüğü olan 1,0680'den alıcı buluyor.

Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) beklenenden fazla şahinleşen açıklamaları sonrası doların diğer para birimleri karşısında değer kazanmaya devam ettiğini bildirdi.

Tahvil piyasalarında Fed'in mayıs, temmuz ve eylül toplantılarında 50'şer, haziranda ise 75 baz puanlık faiz artırımına gideceğinin fiyatlandığını aktaran analistler, makroekonomik verilerden gelecek enflasyon görünümüne dair işaretlerin dolar kurunda oynaklığı artırabileceğini ifade etti.

Analistler, bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında ise ABD'de dayanıklı mal siparişleri, Richmond Fed sanayi endeksi ve yeni konut satışlarının takip edileceğini belirterek, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin haber akışının da yatırımcıların odağında olmayı sürdürdüğünü kaydetti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Piyasalar haftanın ilk işlem gününde yurtiçinden gelen ekonomik verileri takip etti. TCMB’nin açıklamasına göre Türkiye’de reel kesim güven endeksi Nisan ayında 109.7 seviyesine yükseliş gerçekleştirdi. Böylelikle 1.2 puan artış yaşandığı görüldü. Kapasite kullanım oranına baktığımızda ise imalat sanayi genelinde bir önceki aya göre 0.5 puan artış yaşandı ve yüzde 77.8 seviyesinde gerçekleşti. Yeni haftaya 14.71 seviyelerinde başlayan USDTRY paritesi haftanın ilk işlem gününde sınırlı kademeli yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleştirdi. Yeni günde piyasalar ABD kanadından gelecek olan ekonomik verileri takip edecek. İlk olarak 15:30’da Dayanıklı Mal Siparişleri, ardından ise 17:00’da Yeni Konut Satışları ve CB Tüketici güveni verisi izlenecek. Veriler ile birlikte dolar endeksinde volatilite yükselecektir. USDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 14.85 – 15.00 – 15.15 seviyeleri direnç noktaları olarak; 14.70 – 14.60 – 14.50 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir' denildi.

Vakıf Yatırım Teknik Strateji Bülteni'nde, 'Dolar endeksinde yukarı trend sürerken, Dolar/TL kurunda nispeten sakin seyir devam ediyor. Kurda oynaklığın son dönemde düştüğü ve fiyatın sıkıştığı görülüyor. Olası yukarı hareketlerde 14.85 ilk direnç, 15.00 ana direnç olarak takip edilebilir. 14.50 seviyesi ise ana destek olarak izlenebilir.' denildi.

Dinamik Yatırım analizinde, 'EURUSD, 1, 0876 direnç seviyesi altında fiyatlanmaya devam ediyor. Bu seviyenin altında günlük bar kapanışlarına devam etmesi halinde satış baskısı devam edebilir. Aksi takdirde, 1,0876 seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlanması toparlanma görebiliriz.' denildi.

Altında yatay seyir

 

Altında Çin etkisi

 

Buğday fiyatları küresel arz endişelerinin kuvvetlenmesiyle arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)