E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolarda yukarı yönlü hareket devam ediyor---

Dolarda yukarı yönlü hareket devam ediyor

Dolarda yukarı yönlü hareket devam ediyor
20 Aralık 2021 - 11:48 borsagundem.com

Dolar/TL, haftaya artışla başlamasının ardından 17,41 seviyelerinde işlem görüyor.

Cuma günü yükseliş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü önceki kapanışın yüzde 5,2 üzerinde 16,5050'den tamamladı.

Dolar/TL, yeni haftaya da değer kazancıyla başlayarak 17,6684 ile zirvesini görmesinin ardından saat 10.35 itibarıyla önceki kapanış seviyesine göre yüzde 5,5 artışla 17,4080 seviyesinde işlem görüyor.

Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 5,7 değer kazanarak 19,5750'den, sterlin/TL yüzde 5,3 primle 22,9980'den satılıyor.

Dolar endeksi, saat 10:35 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,1 azalışla 96,6 seviyesinde dengeleniyor.

İnfo Yatırım forex bülteninde, "Son dönemlerde TL kanadında yoğun gündem takip ediliyor. Geçtiğimiz hafta TCMB para politikası kurulu toplantısını gerçekleştirdi ve bu toplantısı sonrasında banka politika faizinde 100 baz puanlık faiz indirim yoluna gitti. Karar metninde ise arz yönlü ve para politikası etki alanı dışındaki arızi faktörlerin fiyat artışları üzerinde oluşturduğu geçici etkilerin ima ettiği alanın kullanımının tamamlanmasına karar verildiği belirtildi. Diğer yandan geçtiğimiz hafta TCMB beşinci defa piyasalara doğrudan satış yöntemi ile müdahale etti. USDTRY paritesi günbegün tarihi zirvelerini kırarken parite geçtiğimiz hafta da 17 seviyelerini aştı ve haftayı 16.32 seviyelerinde kapattı. Yeni haftaya 16.60 seviyelerinde başlayan paritede yukarı yönlü hareketlenmeler devam etti ve parite 17.50’lerin üzerini görerek tarihi zirvesini yeniledi. Aralık ayının sonlarına yaklaşırken, TL Kasım ayında dolar karşısında yaklaşık olarak yüzde 40’a yakın değer kaybı yaşamıştı. TL’nin yıllık performansına baktığımızda ise dolar karşısında yaklaşık yüzde 50 üzerinde değer kaybı yaşadığı görülüyor. Yeni haftanın ilk işlem gününde ise piyasalar 17:30’da yurtiçinden gelecek olan Merkezi Hükümet Borç Stoku verisini takip edecek. USDTRY paritesini yeni haftanın ilk işlem gününde teknik olarak incelediğimizde 17.50 ve 17.75 seviyeleri psikolojik direnç noktaları olarak; 16.22 – 15.60 – 14.81 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir." deniliyor.

Şeker Yatırım viop günlük bültende, "Güne yükselişle başlangıç yapan Aralık vade Dolar/TL kontratı günü %5,72 yükselişle 16,733’den kapattı. Kontrat kısa vadede 16,40 üzerinde tutundukça kar satışları yaşansa da alım fırsatı olarak değerlendirilmesi ve yükselişin 17,80’lere kadar devam etmesi beklenmektedir. Kontratın 16,73 altında 16,40’lara kadar geri çekilmesi beklenirken, yükselişin momentum kaybetmesi için bu seviye altında kapanış yapması gerekiyor. Bu seviye altında ilk hedef 15,87 olmak üzere kar satışlarının güçlenmesi beklenir. Teknik göstergelerdeki güçlü pozitif görünüm kar satışları yaşansa da alım fırsatı olacağına ve yükseliş trendinin devam edeceğine işaret ediyor. Kontratın güne güçlü yükselişle başlaması ve gün içinde volatilitenin yükselerek devam etmesi bekleniyor." deniliyor.

GCM Yatırım günlük viop analizi bülteninde, "Güne yükselişle başlangıç yapan Aralık vade Dolar/TL kontratı günü %5,72 yükselişle 16,733’den kapattı. Kontrat kısa vadede 16,40 üzerinde tutundukça kar satışları yaşansa da alım fırsatı olarak değerlendirilmesi ve yükselişin 17,80’lere kadar devam etmesi beklenmektedir. Kontratın 16,73 altında 16,40’lara kadar geri çekilmesi beklenirken, yükselişin momentum kaybetmesi için bu seviye altında kapanış yapması gerekiyor. Bu seviye altında ilk hedef 15,87 olmak üzere kar satışlarının güçlenmesi beklenir. Teknik göstergelerdeki güçlü pozitif görünüm kar satışları yaşansa da alım fırsatı olacağına ve yükseliş trendinin devam edeceğine işaret ediyor. Kontratın güne güçlü yükselişle başlaması ve gün içinde volatilitenin yükselerek devam etmesi bekleniyor." deniliyor.

Borsada sert düşüşün ardından toparlanma çabaları

Kurlar haftaya yeni zirvelerle başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)